Tawamba vraj do Kajratu, Jozef Pavlík v Bangladéši

NETKY.SK • 1 Apríl 2016, 08:33 • 2 min
Tawamba vraj do Kajratu, Jozef Pavlík v Bangladéši

ZLATÉ MORAVCE - Všetko nasvedčuje tomu, že s jedenástimi gólmi najlepší strelec jesennej časti najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Léandre Gael Tawamba Kana už na jar ďalší gól nepridá a pri Žitave definitívne skončí.

slovakia

left justify in out

Kamerunský bombardér, ktorý sa na jar zasekol a nerozšíril počet svojich presných zásahov, sa 18. marca po nevydarenom dueli 24. kola Fortuna ligy v Žiline (výsledok 0:6, pozn.) zbalil, odcestoval do Slovinska a neskôr do Kazachstanu. Dvadsaťšesťročný rodák z Yaoundé (nar. 20. decembra 1989) má namierené do klubu Kajrat Almaty, transfer však ešte nie je spečatený. Prestupový termín v Kazachstane trvá do soboty 2. apríla.

 

"S Tawambom sme boli predbežne dohodnutí na pôsobení do konca sezóny 2015/2016. Na jeho jarných výkonoch však bolo badateľné, že chce odísť do lepšieho klubu. Nebol to ten Tawamba z prvej polovice sezóny. Jesenný Tawamba nám bude chýbať, jarný ani nie," citoval server nasanitra.sme.sk člena vedenia FC ViOn a ekonomického riaditeľa klubu Martina Ondrejku na margo afrického zakončovateľa, ktorý vo februári prejavil túžbu získať slovenské občianstvo a pod Tatrami už hral aj v Nitre a Ružomberku.

 

Ďalšou stratou pre FC ViOn je odchod Jozefa Pavlíka, ktorý bol asistentom hlavného trénera Libora Fašianga. Ten prijal ponuku z exotickej ázijskej krajiny - Bangladéša. Podľa webu nasanitra.sme.sk k jeho odchodu prispela neistota, ktorá nastala počas zimnej prípravy, keď Pavlíka vedenie klubu nevzalo na sústredenie do Turecka, a tak sa rozhodol hľadať si iné pôsobisko.

 

Mužstvo Zlatých Moraviec figuruje v konkurencii tucta účastníkov na 9. mieste vo Fortuna lige: v piatich jarných dueloch získali hráči FC ViOn tri body za remízy, dva duely prehrali. Svoje účinkovanie skončili aj v domácom pohári Slovnaft Cupe, keď 15. marca nestačili vo štvrťfinále na MFK Ružomberok (1:2). Najbližšie čaká na futbalistov Zlatých Moraviec náročná prekážka: v nedeľu 3. apríla od 14.30 h privítajú v 25. kole Fortuna ligy hráčov úradujúceho slovenského majstra a lídra klasifikácie AS Trenčín. "Mužstvo máme dobré a verím, že hlavný cieľ - zachrániť sa - splníme," dodal Martin Ondrejka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies