Protest za spravodlivosť pre zbitú Andrejku vyústil do útokov na políciu

NETKY.SK • 10 Január 2022, 09:01 • 2 min
Protest za spravodlivosť pre zbitú Andrejku vyústil do útokov na políciu

V nedeľu sa uskutočnil protest v Miloslavove za spravodlivosť pre Andrejku, ktorá sa stala obeťou šikany. Protest sa uskutočnil napriek zákazu zhromažďovania. Ako to dopadlo?

slovakia

left justify in out

V priebehu posledných dní vyšlo na povrch nebezpečné správanie tínedžerov z Miloslavova. Šikanovali 11-ročnú Andrejku. Všetko si natočili a tieto videá uverejnili na sociálnych sieťach. Protest začali organizovať obyvatelia Miloslavova na sociálnej sieti už počas týždňa. Rozhodli sa bojovať sa spravodlivosť. Protestovať mali pred domom hlavnej účastníčky incidentu.

 

img

 

Polícia však už v piatok upozornila na protizákonnosť protestu, keďže platí zákaz zhromažďovania sa. Nový Čas informoval, že v nedeľu išiel na miesto, kde sa mala akcia konať. „Na ulici sa už od 15:00 stretávali protestujúci, ktorí boli väčšinou tínedžeri. Prišlo ich do 200. Najskôr sa niesol v pokojnej atmosfére, protestujúci postávali pred policajtmi," informoval cas.sk.

 

img

 

Dvoch mladíkov museli odviesť, lebo hliadke nevedeli preukázať svoju totožnosť. Skontrolovali 14 ľudí, ktorých nahlásia hygienikom pre porušenie opatrení.

 

Protest bol najprv pokojný, no postupne sa objavili výkriky a vulgárnosti. Jeden z demonštrantov vytiahol slučku. Na miesto sa dostavila asistentka starostu, ktorá  oznámila, že protest je nezákonný. Učastníci boli podráždení a slovne zaútočili na políciu. Na mieste zasahovali ťažkoodenci. Protest ukončili okolo 17:00. 

 

Celá situácia so šikanou 11-ročnej Andrejky vyvolala obavy na celom Slovensku, nielen v Miloslavove. Unikli onformácie, že to nebol prvý nebezpečný čin, ktorý sa v Miloslavove odohral. Polícia zatiaľ odmieta myšlienku o organizovanom gangu.

 

 

Prečítajte si: Čo si myslí o šikane z Miloslavova renomovaný psychológ?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies