Štáty BRIC rokujú o zvýšení finančnej kapacity MMF

NETKY.SK • 14 Október 2011, 19:52 • 2 min
Štáty BRIC rokujú o zvýšení finančnej kapacity MMF

Štáty BRIC rokujú o zvýšení finančnej kapacity MMF

slovakia

left justify in out

img

Veľké tranzitné ekonomiky Brazília, Rusko, Čína a India, ktoré sú známe pod skratkou BRIC, hľadajú spôsob, ako rýchlo poskytnúť peniaze na zvýšenie finančnej kapacity Medzinárodného menového fondu (MMF). Uviedli to dnes britské noviny Financial Times s odvolaním sa na zdroje blízke rokovaniam týchto krajín.

Cieľom diskusie krajín BRIC je, aby už na summite G20, čiže 20 najväčších svetových ekonomík, začiatkom novembra mohli prísť s vyhlásením, ktoré by prispelo k posilneniu dôvery na trhoch, tvrdia noviny.

Podľa Financial Times štáty BRIC rokujú o tom, ako zväčšiť svoj podiel na boji s dlhovou krízou eurozóny. Zvažujú, že buď zvýšia svoj príspevok v rámci tzv. špeciálnych práv čerpania (SDR) fondu, alebo mu požičajú peniaze, aby nakúpil špecifické dlhopisy.

MMF po zvýšení svojej finančnej kapacity bude môcť využiť tieto prostriedky na nové úvery, aby zabránil rozšíreniu dlhovej krízy na ďalšie štáty eurozóny.

Londýnske noviny v tejto súvislosti citujú nemenovaného európskeho predstaviteľa, podľa ktorého je kríza eurozóny príliš veľká na to, aby ju Európska únia zvládla sama.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies