Tampa Bay vyrovnala sériu s Bruins na 1:1, Vegas víťazne a opäť s Tatarom

NETKY.SK • 1 Máj 2018, 10:14 • 2 min
Tampa Bay vyrovnala sériu s Bruins na 1:1, Vegas víťazne a opäť s Tatarom

NEW YORK - Hokejisti Tampy Bay Lightning zvíťazili v druhom zápase semifinále play off Východnej konferencie zámorskej NHL nad Bostonom Bruins 4:2 a vyrovnali stav série na 1:1. Kanadský center "bleskov" Brayden Point zaznamenal gól a tri asistencie. Kapitán "medveďov" Zdeno Chára si pripísal na konto plusový bod. Zápas číslo 3 je na programe v noci na štvrtok SELČ v Bostone.

slovakia

left justify in out

Vegas Golden Knights v zostave so slovenským útočníkom Tomášom Tatarom zvíťazili v treťom dueli play off Západnej konferencie na ľade San Jose Sharks 4:3 po predĺžení a v sérii sa ujali vedenia 2:1. O triumfe "zlatých rytierov", ktorí v tretej tretine prišli o náskok 3:1, rozhodol v 69. minúte švédsky krídelník William Karlsson. Zápas číslo 4 sa hrá v noci na štvrtok opäť v San Jose.

 

Tampa sa pustila do súpera bez rešpektu a zaskočila ho. Skóre otvoril Yanni Gourde. Hostia potom nevyužili presilovku 5:3, ale v závere tretiny vyrovnal prvým gólom v play off mladík Charlie McAvoy. V druhej tretine padol iba jeden gól z hokejky domáceho Tylera Johnsona a Ondřej Palát v 55. minúte zvýšil na 3:1 pre "blesky". Bruins zareagovali rýchlym kontaktným gólom Toreyho Kruga, no Point do prázdnej bránky stanovil výsledok. "Super pocit. Myslím si, že sme hrali dobre. V prvom zápase sme to mali ťažké, ale vrátili sme sa do toho a vedeli sme, že vieme hrať oveľa lepšie," citovala agentúra AP Pointa, ktorý sa stal len tretím, a najmladším, hráčom Lightning so 4 bodmi v súboji play off v klubovej histórii.

 

"Pred zápasom sme si hovorili, že dôležité bude získať vedenie, aby ho súperi museli doháňať. Podarilo sa, a hoci sme ho stratili, našťastie sme ho opäť získali. To bolo nesmierne dôležité, prinútili sme ich doháňať stratu a dostali sme ich pod tlak," citoval oficiálny web profiligy trénera víťazov Jona Coopera. "Prvý zápas doma prehrali 2:6 a cítili, že nehrali dobre. Takže sa dalo očakávať, že do toho teraz pôjdu naplno a budú hrať tvrdo. Teraz niečo podobné očakávam v zápase číslo 3 od nás. Hrali tvrdo, a to budeme aj my," uviedol kouč Bruins Bruce Cassidy. Chára odohral 111. zápas v play off a vyrovnal tak Ricka Middletona v historických štatistikách "medveďov".

 

Vegas v prvom zápase doma deklasovali Sharks 7:0, druhý duel rozhodlo San Jose až v 86. minúte a tretí zápas tiež dospel do predĺženia. Postaral sa o to v 59. minúte český útočník domácich Tomáš Hertl. V extračase ale aj vďaka dvom presilovkám mali navrch Golden Knights a napokon už za rovnovážneho stavu na ľade rozhodol v 69. minúte švédsky útočník William Karlsson.

 

"Je to dobré pre našu morálku. Ukázali sme veľké nasadenie. Opäť sa dokázali vrátiť do hry, ale my sme aspoň dali niekomu šancu, aby sa stal hrdinom v predĺžení," pousmial sa Karlsson. Po bezgólovej prvej tretine nevyšla domácim tá druhá, prehrali ju 1:3. Hoci skóre zápasu otvoril v presilovke Timo Meier, hostia gólmi Colina Millera, Jonathana Marchessaulta a Reillyho Smitha v rozpätí menej ako 5 minút dostali duel pod kontrolu. Tú ale stratili v tretej tretine, keď najprv Evander Kane v 48. minúte znížil a v 59. minúte Hertl vyrovnal. V extračase ale už dominovali hostia. Brankár Vegas Marc-Andre Fleury podržal tím 39 úspešnými zákrokmi.

 

"Po prvej tretine sme chceli získať vedenie, podarilo sa. Potom sme už ale iba doťahovali. Hoci sme viedli, Fleury potom zatiahol roletu a pomohol spoluhráčom, aby okolo nás lietali a niečo vymysleli, čo sa aj presne stalo," zhodnotil tréner San Jose Peter DeBoer. Tatar sa do akcie opäť vrátil po 4 zápasoch na tribúne, v zostave nahradil Ryana Carpentera.

 

sumáre 2. kola play off NHL

semifinále Východnej konferencie - 2. zápas:

TAMPA BAY LIGHTNING - BOSTON BRUINS 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)

Góly: 12. Gourde (Point, Sergačov), 31. Johnson (Point, Palát), 55. Palát (Point), 60. Point (Hedman) – 19. McAvoy (Bergeron, Marchand), 56. Krug (Pastrňák, Marchand). Brankári: Vasilevskij - Rask, strely na bránku: 31:20, 19.092 divákov.

/stav série: 1:1/

 

semifinále Západnej konferencie - 3. zápas:

SAN JOSE SHARKS - VEGAS GOLDEN KNIGHTS 3:4 pp (0:0, 1:3, 2:0 - 0:1)

Góly: 27. Meier (Tierney, Bödker), 48. Kane, 59. Hertl (Braun, Labanc) – 30. Miller (Neal, Perron), 34. Marchessault (Tuch, Smith), 35. Smith (Karlsson, Marchessault), 69. Karlsson (Neal, Marchessault). Brankári: Jones - Fleury, strely na bránku: 42:33, 17.562 divákov.

/stav série: 1:2/

 

Slováci v akcii:

Zdeno Chára (Boston) 25:33 0 0 0 +1 1 0

Tomáš Tatar (Vegas) 12:57 0 0 0 0 1 0

/minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies