Taliban zlynčoval dvojicu zaľúbencov za útek z Afganistanu

NETKY.SK • 27 Február 2018, 11:06 • 2 min
Taliban zlynčoval dvojicu zaľúbencov za útek z Afganistanu

KÁBUL - Militanti z hnutia Taliban zbičovali muža a ženu za útek zo severoafganskej provincie Fárjáb.

slovakia

left justify in out

V utorok o tom informovala tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na hovorcu provinčnej polície Karíma Juríša. "Incident sa stal v oblasti Bandar v okrese Kúhistánát. Oblasť je pod kontrolou Talibanu," uviedol provinčný policajný hovorca. Dvojica ušla do provincie Ghór v západnom Afganistane, keď jej rodiny zakázali uzavrieť manželstvo, ale neskôr ju po intervencii kmeňových vodcov priviedli naspäť, vysvetlil Juríš.

 

"V pondelok popoludní ich militanti z Talibanu na verejnom súdnom procese zbičovali," dodal Juríš. Taliban zväčšuje svoje územie a vplyv, preto sú zároveň verejné procesy alebo tzv. púštne súdy tejto islamistickej povstaleckej skupiny čoraz bežnejšie v tých oblastiach, ktoré ovláda.

 

Podľa amerických a afganských predstaviteľov Taliban kontroluje alebo má vplyv na približne 13 percentách územia krajiny. Ďalšie zdroje uvádzajú vyššie percento. Taliban 14. februára ukameňoval na smrť mladíka pre obvinenia z cudzoložstva v provincii Sare Pol na severe Afganistanu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies