Taliban vyhodili do vzduchu elektrický stĺp, polovica Kábulu ostala bez elektriny

NETKY.SK • 27 Január 2016, 10:33 • 2 min
Taliban vyhodili do vzduchu elektrický stĺp, polovica Kábulu ostala bez elektriny

KÁBUL - Približne polovica afganského hlavného mesta Kábul ostala dnes bez elektriny po tom, čo militanti z militantného hnutia Taliban vyhodili do vzduchu stĺp elektrického vedenia. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Podľa riaditeľa elektrárenskej spoločnosti Da Afghanistan Breshna Sherkat (DABS) Taliban vyhodil do vzduchu elektrický stĺp severne od Kábulu neďaleko diaľnice spájajúcej mestá Baglán a Kundúz.

Utorňajšia večerná explózia poškodila vedenie, ktoré privádza elektrinu do hlavného mesta Afganistanu z Uzbekistanu. Podľa šéfa DABS je napriek operatívnej dohode s Tadžikistanom bez elektriny najmenej 40-50 percent Kábulu.

 

"Náš tím je v Bagláne pripravený opraviť stĺp a obnoviť dodávku elektriny do jedného dňa, avšak musíme počkať, kým bezpečnostné zložky nevyčistia oblasť od Talibanu," povedal.

V marci minulého roka zničili lavíny elektrické vedenie v pohorí Hindúkuš a Kábul tak ostal bez prúdu viac ako mesiac.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies