Vláda plánuje regulovať používanie bezpilotných lietadiel

NETKY.SK • 19 Január 2022, 14:48 • 2 min
Vláda plánuje regulovať používanie bezpilotných lietadiel

BRATISLAVA – Štát chce regulovať používanie bezpilotných lietadiel. Efektívnu ochranu pred ich neoprávneným používaním má zaistiť zamýšľaný systém právneho, inštitucionálneho a technického zabezpečenia. Vyplýva to zo stratégie, ktorú v stredu schválila vláda.

slovakia

left justify in out

„Hlavným cieľom stratégie je znížiť riziko ohrozenia bezpečnosti Slovenskej republiky, ktoré predstavuje neoprávnené používanie bezpilotných lietadiel, a to plnením opatrení vedúcich k vybudovaniu systému účinnej ochrany pred neoprávneným používaním bezpilotných lietadiel,“ uvádza sa v dokumente. Určené strategické ciele sa zameriavajú na získanie kontroly nad bezpilotnými lietadlami a boj proti ich neoprávnenému používaniu. V týchto oblastiach sa má vytvoriť právny rámec a zaistiť adekvátne technické zabezpečenie na jeho uplatňovanie. Dosiahnuť sa má aj koordinovaný prístup orgánov verejnej moci pri uplatňovaní legislatívy.

 

img

 

Po prijatí stratégie má minister vnútra do februára 2023 predložiť akčný plán jej plnenia. „Následne jednotlivé ministerstvá rozpracujú vládou schválený akčný plán na realizáciu stratégie vo vlastných implementačných dokumentoch a predložia ich medzirezortnej komisii,“ približuje materiál. Odpočet plnenia úloh majú rezorty predkladať každý rok.

 

Možno vás zaujme: Švédska polícia pátra po drone, ktorý prelietal nad jadrovou elektrárňou



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies