Niektorí poslanci ĽSNS nemali v parlamente rúška, Šeliga sa už obrátil na súd

NETKY.SK • 16 September 2020, 16:02 • 2 min
Niektorí poslanci ĽSNS nemali v parlamente rúška, Šeliga sa už obrátil na súd

BRATISLAVA - Podpredseda Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) Juraj Šeliga (Za ľudí) sa dnes obrátil na príslušný okresný úrad s podnetom na poslancov strany Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) pre nenosenie rúšok v pléne.

slovakia

left justify in out

Platiť mali už začiatkom septembra

Šeliga o tom informuje vo svojom profile na sociálnej sieti. Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) na schôdzi NR SR, ktorá bola 2. septembra, zo sály vykázal niekoľkých poslancov ĽSNS. Dôvodom bolo, že si ani po opätovných výzvach nechceli nasadiť rúška. Po ich vykázaní uviedol, že im pre porušenie nariadení hrozí pokuta do výšky 1 650 eur. Poslanci ĽSNS však napokon pokutu platiť nemuseli. Nenašiel sa totiž nikto, kto by im ju uložil. 

 

 

Vyjadrenie podpredsedu Šeligu 
"Kým polícia kontroluje a pokutuje občanov, ktorí nenosia rúška a nerešpektujú hygienické opatrenia, tak v prípade kotlebovcov vraj nemá kto konať. Takéto vysvetlenie je však pre mňa neakceptovateľné. Ak vykázaným poslancom ĽSNS neudelila pokuty priamo na mieste polícia (čo sa v NR SR nedalo), môže im ich udeliť príslušný okresný úrad." 

 

img

 

"Aby táto kauza nezapadla prachom a nezodpovední kotlebovci neunikli sankcii, obrátil som sa dnes na príslušný okresný úrad s podnetom," vysvetlil Šeliga.

 

ĽSNS slovne oponovala  
Podľa ĽSNS napriek tomu, že strana Za ľudí je súčasťou vládnej koalície, neurobila za šesť mesiacov pre Slovensko a jeho občanov v otázke zlepšenia života vôbec nič. "Vnímame preto tento krok pána Šeligu ako trápnu snahu zviditeľniť seba a svoju stranu, ktorá sa dlhodobo pohybuje výrazne pod hranicou zvoliteľnosti," uviedol hovorca opozičnej strany Ondrej Ďurica.

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies