Taliansky ostrov Lampedusa je preplnený utečencami

NETKY.SK • 30 Jún 2023, 18:30 • 2 min
Taliansky ostrov Lampedusa je preplnený utečencami

LAMPEDUSA - Čoraz viac migrantov a utečencov zo severnej Afriky prichádza na taliansky stredomorský ostrov Lampedusa, čo spôsobuje obrovské logistické problémy pomocníkom v hlavnom prijímacom stredisku.

slovakia

left justify in out

V piatok sa v hlavnom centre pre migrantov s kapacitou 400 ľudí nachádzalo viac ako 3250 osôb, píše agentúra ANSA. Novinár Sergio Scandura, ktorý sa špecializuje na migráciu, na sociálnej sieti Twitter napísal, že prijímacie stredisko na ostrove "nebolo doteraz ešte také preplnené".

V priebehu uplynulých 72 hodín dorazilo na Lampedusu podľa Scanduru viac ako 4500 migrantov. Väčšinu z nich vyzdvihli na mori plavidlá pobrežnej stráže a polície a dopravili ich na breh. Niektorí migranti sa na ostrov dostali bez cudzej pomoci. Na zmiernenie situácie na Lampeduse sa talianske úrady snažia čo najviac ľudí previezť na pevninu alebo na ostrov Sicília. Potom ich premiestnia do ďalších táborov pre migrantov, píše agentúra DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky.sk
TASR/KB Netky, Foto: TASR/AP
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies