Taliansky minister vnútra sa obáva útoku IS na Rím ako sídlo pápeža

NETKY.SK • 10 September 2014, 17:27 • 2 min
Taliansky minister vnútra sa obáva útoku IS na Rím ako sídlo pápeža

RÍM - Taliansky minister vnútra Angelino Alfano v utorok varoval, že Taliansko je medzi hlavnými cieľmi extrémistickej organizácie Islamský štát (IS), ktorá od júna zabrala veľké územia Iraku a Sýrie a terorizuje tamojších obyvateľov.

slovakia

left justify in out

Alfano poukázal na to, že Taliansko je symbolom západnej civilizácie a úzky spojenec USA, čo z neho podľa jeho názoru robí ideálny cieľ radikálov. V prejave pred plénom dolnej komory parlamentu taktiež podotkol, že Rím je historicky kolískou západnej civilizácie a tiež domovom pápeža ako hlavy katolíckej cirkvi, čo z neho robí symbolický terč. Šéf rezortu vnútra zároveň uviedol, že lídri IS spomenuli taliansku metropolu vo svojich zverejnených odkazoch.

 

Sunnitskí povstalci z Islamského štátu obsadili rozsiahle územia na severe Iraku aj v Sýrii, kde následne vyhlásili islamský kalifát. Medzinárodné spoločenstvo považuje sunnitských islamistov za globálnu hrozbu a viaceré európske krajiny vrátane Talianska deklarovali dodávky zbraní pre irackých Kurdov, ktorí sú jedným z terčov radikálov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies