Corona natočila kontroverznú reklamu, ľudia na súostroví sa búria

NETKY.SK • 14 September 2020, 09:02 • 2 min
Corona natočila kontroverznú reklamu, ľudia na súostroví sa búria

Mexický pivovar Corona zverejnil novú reklamu, ktorá značne pohla žlčou obyvateľov Outer Hebrides, kde sa časť spotu nakrúcala.

slovakia

left justify in out

Škótske súostrovia sa obávajú, že reklama bude inšpirovať ľudí k ničeniu jedinečnej prírody.

 

V zhruba trojminútovej reklame sa objavuje niekoľko mladých ľudí z Londýna, ktorí si na prvý pohľad nevinne užívajú cestu po britských ostrovoch a zavítajú aj na škótske súostrovia.

 

Práve to sa ale nepáči tamojším obyvateľom, poťažmo úradom, ktorí sa obávajú ďalších nájazdov mladých ľudí do malebného prostredia Hebríd.

 

Skupina hercov v reklame síce pôsobí nespútane, pri objavovaní "málo známeho raja" ale rozmiešava otvorený oheň a preháňa sa v terénnom automobile po nepoškvrnenej pláži.

 

 

"Je to ukážka úplne sebeckého marketingu. Podporuje chaos a vandalizmus na prekrásnych miestach. Na jednej strane síce reklama ukazuje nádherné scenérie a podporuje mladých ľudí, aby trávili dovolenku vo Veľkej Británii, ale potom všetko skazí tým, čo herci v reklame predvádzajú," uviedol pre Daily Mail radca Ron MacWilliam.

 

Vonkajšie Hebridy trápia dlhodobo problémy s turistami, ktorí na súostrove zanechávajú neporiadok a rozrábané ohne, ktoré spôsobujú požiare a ničia prírodu. "Turisti u nás boli vrelo vítaní, ale posledné roky sa nám zdá, že niektorým vôbec nezáleží na našej prírode," hovorí MacWilliam.

 

"Bolo by lepšie, keby firmy nabádali svojich zákazníkov k zodpovednejšiemu správaniu. Corona nemá k súostroviu žiadny vzťah, ale radi ju tu uvítame, ak chce rozvíjať našu filozofiu," dodal.

 

Nám sa ale zdá reklama neškodná a práve ukazuje nádheru Hebríd, veď posúďte sami. 🙂



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies