Taliansko zasiahlo mohutné Tornádo!

NETKY.SK • 5 Máj 2013, 09:07 • 2 min
Taliansko zasiahlo mohutné Tornádo!

RÍM - Škody na stovkách domov a zranenia najmenej 12 ľuďom spôsobilo mohutné tornádo, ktoré sa v piatok prehnalo oblasťou medzi mestami Modena a Bologna na severe Talianska. Informovali o tom dnes talianske médiá, ktoré pripomenuli, že práve tento región vlani v máji postihlo ničivé zemetrasenie.

slovakia

left justify in out

Tornádo v oblasti Emilia-Romagna sprevádzal silný vietor a výdatné zrážky, miestami v podobe krupobitia.

"Bolo to ako ďalšie zemetrasenie," uviedol starosta mestečka Mirandola, Maino Benatti, ktorý spresnil, že živel tam napáchal škody za viac ako milión eur.

Predseda regionálnej samosprávy Vasco Errani požiadal o vyhlásenie výnimočného stavu.

Podľa odhadov škody, ktoré tornádo napáchalo v tejto poľnohospodárskej oblasti na budúcej úrode, sa odhadujú na niekoľko miliónov eur.

Talianske médiá informovali, že mnohých roľníkov zasiahlo tornádo počas práce na poli, vo vinici alebo v sadoch. "Schoval som sa rýchlo pod traktor. Malo to strašnú, ale naozaj strašnú silu," dodal jeden z pestovateľov pre agentúru Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies