Taliansko sa obáva vypuknutia nepokojov

NETKY.SK • 25 Máj 2020, 13:32 • 2 min
Taliansko sa obáva vypuknutia nepokojov

RÍM - Talianska vláda sa v dôsledku pandémie nového koronavírusu a z nej vyplývajúcej krízy obáva vypuknutia nepokojov v krajine.

slovakia

left justify in out

Taliansky občania sú nespokojní

"Musíme sa postarať o to, aby boli podporné opatrenia rýchlo zavedené. Inak hrozí, že sa občania (Talianska) rozhnevajú a tomu musíme zabrániť," povedala v nedeľu večer v rozhovore pre verejnoprávnu televíziu RAI 2 talianska ministerka vnútra Luciana Lamorgeseová.

 

img

Dezinfekcia kostolov

 

Najväčšie problémy majú reštaurácie

Mimoriadne veľkému tlaku čelia reštaurácie, pizzerie či pohostinstvá: až 92% z nich totiž vyjadrilo nespokojnosť s príjmami počas prvého týždňa od uvoľnenia prísnych opatrení. Na negatívne dôsledky obmedzení spojených s pandémiou COVID-19 sa sťažujú aj kaderníctva a kozmetické salóny, ako vyplýva z údajov zväzu obchodníkov Confcommercio.

 

img

Lekári na oddelení Covid-19 v nemocnici v talianskej Parme

 

Taliansko uvoľňuje obmedzenia

Taliansko spustilo v pondelok ďalšie uvoľnenia obmedzení - takmer vo všetkých regiónoch krajiny sa otvorili za prísnych opatrení športové strediská a plavárne. V športových halách je potrebné dodržiavať najmenej dvojmetrový odstup a na plavárňach je povolená len jedna osoba na sedem metrov štvorcových. Prístroje na športoviskách sa musia po každom použití vydezinfikovať.

 

img

 

Najviac postihnutá oblasť stále podlieha prísnym opatreniam

Výnimku predstavuje Lombardsko, ktoré bolo najviac postihnutou oblasťou v Taliansku. Spomínané zariadenia sa tam otvoria až 31. mája. Do konca mája zostanú zatvorené aj mestské kúpaliská v Bologni. Talianska vláda chce kontrolovaním dodržiavania bezpečnostných opatrení v "druhej fáze" poveriť 60.000 "civilných asistentov". Takýmito asistentmi sa majú stať dobrovoľne nezamestnaní, ako aj osoby so základným príjmom, uviedol minister pre regióny Francesco Boccia.

 

Viac o situácii v Taliansku sa dozviete v článku "Taliani začínajú byť zúfalí, kradnú a vyhrážajú sa revolúciou" a pod hashtagom #taliansko

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies