Hnutie OĽaNO chce podraziť ministerku Kolíkovú. Uvažujú o jej odvolaní!

NETKY.SK • 7 Máj 2021, 13:46 • 2 min
Hnutie OĽaNO chce podraziť ministerku Kolíkovú. Uvažujú o jej odvolaní!

BRATISLAVA – Poslanecký klub hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) má stále otázky na ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú (Za ľudí), na ktoré nedostali odpovede.

slovakia

left justify in out

imgMédiám to dnes povedal poslanec parlamentu Peter Pollák ml. (OĽaNO). Zastáva názor, že Kolíková by mala odstúpiť zo svojej funkcie. Zároveň potvrdil, že o tejto alternatíve uvažujú aj v hnutí OĽaNO.

 

Mimoriadna schôdza Národnej rady SR (NR SR), na ktorej má byť Kolíková odvolávaná z funkcie sa uskutoční v pondelok (10. mája) so začiatkom o 10:00. Schôdzu iniciovala opozičná strana Smer – sociálna demokracia (Smer-SD).

 

„Budeme čakať, čo bude po koaličnej rade, na rokovanie ktorej pôjde aj predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš," dodal Pollák.

Podporu Kolíkovej, naopak, vyjadrila strana Sloboda a Solidarita (SaS) a hnutie Sme rodina. Opoziční poslanci v návrhu na vyslovenie nedôvery uvádzajú, že od nástupu na post ministerky spravodlivosti Kolíková preukazuje veľkú mieru neodbornosti.

 

img

 

„Prakticky všetky návrhy, ktoré predložila, boli podrobené rozsiahlej odbornej kritike a často museli byť dopracované na pôde NR SR," uviedli. Podľa opozície ministerka zlyhala aj pri tragických udalostiach týkajúcich sa osôb držaných za zvláštnych okolností vo väzbe.

 

„Mária Kolíková je bez akýchkoľvek pochybností spoluvlastníčkou firmy MK Real, s.r.o. Ďalšími spoluvlastníkmi tejto firmy sú brat a matka ministerky a konateľkou je nevlastná sestra ministerky. Konateľka bola v januári 2020 právoplatne odsúdená za spreneveru takmer 16-tisíc eur, ktoré patrili majiteľom bytov v bytových domoch v Moste pri Bratislave, ktoré spravovala rodinná firma Kolíkovcov MK Real, s.r.o.," doplnili poslanci v návrhu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona