Lavína na severe Talianska zasypala troch ľudí, sú naďalej nezvestní

NETKY.SK • 14 Apríl 2023, 09:50 • 2 min
Lavína na severe Talianska zasypala troch ľudí, sú naďalej nezvestní

RÍM - Traja ľudia sú nezvestní po tom, čo ich pochovala lavína v údolí Aosty na severe Talianska. Nezvestné osoby sa zúčastňovali na kurze pre horských vodcov v lokalite Val di Rhemes v okolí hory Tsanteleina blízko hraníc s Francúzskom.

slovakia

left justify in out

Traja ľudia sú nezvestní po tom, čo ich pochovala lavína v údolí Aosty na severe Talianska, uviedla vo štvrtok talianska horská záchranná služba. TASR správu prevzala z agentúry AFP. Nezvestné osoby sa zúčastňovali na kurze pre horských vodcov v lokalite Val di Rhemes v okolí hory Tsanteleina blízko hraníc s Francúzskom.

 

Skupinu podľa horských záchranárov počas kurzu prekvapila lavína, ktorá ich zmietla. Vedúcemu kurzu, 49-ročnému horskému vodcovi z údolí Aosty, sa podarilo zachrániť a zostúpiť späť do údolia, kde zalarmoval pohotovostné zložky. Muž neutrpel vážne zranenia; ošetrili ho na pohotovosti neďalekej nemocnice. Záchrannú operáciu, ktorá prebiehala od popoludňajších hodín, však vo štvrtok večer odvolali. Operácia bola extrémne komplikovaná v dôsledku nepriaznivých poveternostných podmienok. Pokračuje ďalej od piatkových ranných hodín, uviedol záchranný tím. Záchranné zložky sa pokúsili priblížiť k miestu incidentu a k ľuďom pochovaným pod masami snehu pozemnou cestou, keďže operácia pomocou vrtuľníka by bola príliš nebezpečná, cituje DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies