Talianska polícia zasiahla proti Anonymous

NETKY.SK • 17 Máj 2013, 19:33 • 2 min
Talianska polícia zasiahla proti Anonymous

RÍM - Talianska polícia v rámci celoštátnej operácie proti predpokladaným členom medzinárodnej hackerskej skupiny Anonymous uvalila na štyroch ľudí domáce väzenie a voči ďalším šiestim osobám vzniesla obvinenia. Uviedla to dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Podľa prokuratúry podozriví uskutočnili viaceré útoky na webové stránky úradov štátnej správy vrátane internetových stránok talianskej vlády, Vatikánu, polície, centrálnej banky, ministerstva obrany a štátnej železničnej spoločnosti.

Ako informovala tlačová agentúra Adnkronos, jednu zo štyroch osôb, ktorým nariadili domáce väzenie, už stihli anonymne telefonicky vyspovedať redaktori istej televíznej stanice. Muž hovoril o aktivitách hackerskej skupiny.

Zadržanými sú osoby vo veku 25-40 rokov. Žalobca rímskej prokuratúry Giancarlo Capaldo oznámil, že členov skupiny obvinili z členstva v zločineckej organizácii. Prokurátor zároveň pripomenul, že ide o vôbec prvý prípad v Taliansku, keď bol niekto obvinený zo zakázaných hackerských aktivít.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies