Talianska mafia na Sicílii vyhlásila vojnu utečencom

NETKY.SK • 24 Apríl 2016, 15:00 • 2 min
Talianska mafia na Sicílii vyhlásila vojnu utečencom

PALERMO – Keď talianskym mafiánom dôjde trpezlivosť, nikto by im nechcel stáť v ceste!

slovakia

left justify in out

Sicílska mafia známa aj pod názvom Cosa Nostra intenzívne bojuje proti gangom prisťahovalcov. Je za tým konflikt, ktorý sa odohral minulý týždeň po tom, čo zomrel mladý Gambíjčan.

 

Kriminálne gangy utečencov sa dostali do Talianska spolu s vlnou utečencov, ktorý denne prúdia do krajiny. Starosta Leoluca Orlando z Palerma povedal, že konflikt medzi gangami a mafiou sa stupňuje. „V minulosti, keď mala mafia vplyv, dokázala zabrániť migrantom vo vstupe do mesta. Do mojich 30-tich rokov som som nikdy nevidel žiadneho Afričana či Aziata v Palerme,“ povedal Orlando pre britský Daily Mail a dodal: „Teraz sme mestom migrantov a mafiáni už nesedia na čela mesta.“

 

O Palerme ďalej hovorí ako o meste „Blízkeho východu“ v Európe. „Mesto je ako mozaika a sme s tým spokojní,“ uzavrel starosta.

 

Vojnu medzi mafiou a utečeneckými gangami odštartovala stret, pri ktorom Emanuele Rubino strelil do hlavy 21-ročného Yuspahu Sussu. Ten jeho útok prežil. Celý incident zachytila aj kamera. Rubinovi hrozí 16 rokov za mrežami.

 

 

Cosa Nostra si povedala, že dosť bolo utečencov. „Toto je začiatok vojny medzi mafiou a utečencami. Bojím sa, že to bude len horšie,“ povedal Rubinov sused Giovanni Zinna.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies