Taliani zhabali stovky miliónov eur podnikateľovi napojenému na mafiu

NETKY.SK • 24 September 2013, 13:27 • 2 min
Taliani zhabali stovky miliónov eur podnikateľovi napojenému na mafiu

RÍM - Majetok v hodnote vyše 700 miliónov eur skonfiškovali dnes talianske úrady sicílskemu podnikateľovi napojenému na mafiu, známemu pod prezývkou "kráľ supermarketov".

slovakia

left justify in out

Súd v meste Trapani na Sicílii nariadil konfiškáciu 12 firiem, 220 budov a 133 pozemkov patriacich Giuseppemu Grigolimu, ktoré údajne získal prostredníctvom prania špinavých peňazí a ďalšej trestnej činnosti. 

Grigoli (64) podľa agentúry DPA donedávna vlastnil väčšinu supermarketov v oblasti západnej Sicílie. V roku 2007 ho zatkli a vlani odsúdili na 12 rokov väzenia. Súd ho usvedčil z vykonávania obchodných aktivít v záujme jedného z vodcov sicílskej mafie Mattea Messinu Denara. 

Talianska polícia neúspešne pátra po Denarovi už asi dve desaťročia. Medzitým ho už v neprítomnosti odsúdili vo viacerých procesoch; okrem iného dostal doživotie za zorganizovanie série krvavých bombových útokov z roku 1993. 

Pre údajné styky s Denarom v súčasnosti súdia aj senátora Antonia D'Aliho, ktorý je členom strany Ľud slobody, vedenej talianskym expremiérom Silviom Berlusconim. Verdikt na súde prvej inštancie sa očakáva na budúci pondelok. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies