Takmer všetky hlasy zahraničných Maďarov dostal Fidesz

NETKY.SK • 11 Apríl 2014, 11:35 • 2 min
Takmer všetky hlasy zahraničných Maďarov dostal Fidesz

BUDAPEŠŤ - V závere spracovania hlasov odovzdaných v nedeľňajších parlamentných voľbách v Maďarsku je už zrejmé, že takmer všetky hlasy zahraničných Maďarov dostal vládny Fidesz, napísal dnes denník Népszava.

slovakia

left justify in out

Pozornosť sa podľa novín teraz sústreďuje na spočítanie hlasov tých, ktorí volili mimo svojho bydliska, a Maďarov, ktorí sa v čase volieb zdržiavali v zahraničí, pretože od nich závisí, či blok Fidesz-KDNP bude mať dvojtretinovú väčšinu.

 

Fidesz získal 95,49 percenta hlasov zahraničných Maďarov - držiteľov maďarského občianstva, ktorí nemajú bydlisko v Maďarsku. 

 

Národný volebný úrad dostal od nich celkom 159.316 hlasov zaslaných listom, z ktorých však platných bolo iba 128.712. Znamená to, že iba 66,4 percenta registrovaných zahraničných Maďarov dokázalo správne vyplniť voličské dokumenty.

 

Maďari s trvalým bydliskom v Maďarsku, ktorí sa v čase volieb zdržiavali v zahraničí, mohli voliť na 97 veľvyslanectvách a konzulátoch. Túto možnosť využilo 24.119 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies