Takmer 80 percent ľudí by volilo rovnakú stranu ako v marci

NETKY.SK • 14 Apríl 2016, 12:19 • 2 min
Takmer 80 percent ľudí by volilo rovnakú stranu ako v marci

BRATISLAVA - Ak by sa parlamentné voľby konali začiatkom apríla, 78,7 percenta ľudí by volilo tú istú stranu ako v marcových voľbách. Inú stranu by si vybralo 18,43 percenta a 2,87 percenta nevie, koho by volilo. Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky, ktorú mesiac po voľbách (4.4.-7.4.) realizovala agentúra AKO na vzorke 1000 respondentov.

slovakia

left justify in out

Agentúra sa pýtala, či by ľudia volili teraz rovnakú stranu, akú pred mesiacom vo voľbách, a tiež, ktorú stranu alebo hnutie by volili teraz, ak nie pôvodnú. Názvy strán boli uvádzané v náhodnom poradí.

 

Z odpovedí vyplýva, že stranu Kotleba - ĽSNS by volilo 93,8 percenta ľudí z tých, ktorí ju volili aj predtým. Pri Smere-SD by zostalo 91,1 percenta opýtaných, za SMK by hlasovalo 90,6 percenta pôvodných voličov. SNS by si opäť vybralo 88 percent jej voličov, SaS 86,6 percenta, Most-Híd 84,3 percenta doterajších voličov.

 

Pri KDH by zostalo 81,1 percenta jeho voličov, pri hnutí Sme rodina - Boris Kollár 72 percent. Hnutie OĽaNO-NOVA by si opäť vybralo 64,4 percenta ľudí, ktorí ho volili aj predtým, a Sieť by volilo opäť 30 percent pôvodných voličov.

 

Prieskum hovorí aj o tom, koho by si vybrali voliči, ak by nevolili svoju pôvodnú stranu, ale inú. K SNS by odchádzali voliči Smeru-SD, SaS, Kotleba - ĽSNS a Sme rodina - Boris Kollár. Od tohto hnutia by voliči odchádzali aj k SaS a ĽSNS. SaS by si vybrali niektorí pôvodní voliči OĽaNO-NOVA, Mosta-Híd, Siete a KDH. Voliči Siete by išli aj k OĽaNO-NOVA, KDH, Smeru-SD a Sme rodina - Boris Kollár. Viacerí respondenti boli nerozhodnutí a niektorí by voliť už nešli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies