Takéto slová by chcela počuť každá žena! Alebo nie?

NETKY.SK • 20 Január 2022, 09:00 • 2 min
Takéto slová by chcela počuť každá žena! Alebo nie?

Nesprávnemu adresátovi odoslaná esemeska, popletené číslice pri uskutočňovaní telefónneho hovoru, jedno chybné písmeno pri písaní e-mailu, to všetko sa môže nielen stať, ale sa aj, čuduj sa svete, stáva.

slovakia

left justify in out

Pravda, v niektorých prípadoch je to priam očakávané, a ani nikoho neprekvapí, že sa udiali dve či tri chyby. Predpokladať sa to dá vtedy, ak je človek priveľmi nesústredený a rozptyľuje ho robenie viacerých povinností naraz, alebo... No ako to len slušne sformulovať? Povedzme, že sa volajúci posilní a jeho motorické zručnosti sú značne oslabené. Veď iste viete, čo mám na mysli, však?

 

img


V noci


V istú noc sa jedna mladá žena práve celkom poddala hlbokému spánku, keď ju zo sna (a, mimochodom, veľmi príjemného), vyrušilo zvonenie. Najskôr si namýšľala, že i rušivý zvuk je súčasťou nočných driemot, i keď logicky k snívanému vôbec nepasoval. Ale napokon, spánok alebo lepšie napísané, to, čo sa počas neho odohráva, nemusí mať nijaký hlbší základ.
Zvonenie neprestávalo a žena musela čeliť uvedomeniu si, že ktosi sa dožaduje jej pozornosti. Pomaly otvorila oči a siahla po svojom mobilnom telefóne.

 

Žiadosť


„Haló," ozvala sa rozospato, ani len na číslo volajúceho sa nepozrela. Stihla si iba všimnúť, že je čosi po polnoci.
„Haló, láska?" odpovedal jej muž s neznámym hlasom. Rada by si bola povedala, že iba nočná nevedomosť jej zastiera myšlienky, a preto nevie identifikovať, kto si dáva námahu a volá jej tak neskoro, ale istá časť jej samej vedela, že sa schyľuje k omylu.
„Hmm, ja..." snažila sa nazbierať vhodné slová, aby dotyčného nasmerovala k pravde.
„Nič sa neboj, nemusíš vôbec hovoriť. Dlho som hľadal odvahu, aby som ti to povedal a konečne som sa odvážil. Chcela by si si ma vziať?"

 

Aj by to bolo dojemné, ale v skutočnosti rozhovor skôr pripomínal tragiku s prvkami komédie. Ak by niekto predpokladal, že príbeh bude mať šťastný koniec a obaja, spočiatku cudzí, sa spoznajú a on svoju žiadosť zopakuje znovu, pričom viac nepôjde o prešľap, nuž, žiaľ, zostane sklamaný. Nič také nenasledovalo. Skončilo sa to tak, že ona mu neohrabane vysvetlila, ako sa vec má, on sa zakoktal a skúsenosť ho natoľko odradila, že odvahu späť nezískal a nezavolal tej, ktorej pôvodne mienil povedať romantické slová.

 

Prečítajte si tiež: Príbeh zo života: Nijaké srdce nie je také skryté, aby sa Boh nemohol za ním načiahnuť

img

 

Odvaha


S odvahou je to o niečo zložitejšie, to predsa každý vie. Alebo možno ani nie, len ľudská duša je priveľmi ťažká na pochopenie a zťažuje niečo, čo by za iných okolností mohlo a malo byť jednoduché.


Pokiaľ by existoval niekto, koho život by bol synonymom odvahy, potom iba a jedine Ježiš. Stačí si pomyslieť, ako odvážne sa vydal do neprebádaných riek a z neba zostúpil na zem, ako vášnivo a bez strachu prehováral k verejnosti, hoc vety, čo vravel, spôsobovali, že spoločnosť bola hore nohami, ako sa nebál žiť a milovať a ako nakoniec aj s odvahou zomrel a vstal z mŕtvych pre víťazstvo nad hriechom.


Vďaka nemu sa i my smieme naučiť, ako si pripustiť odvahu k srdcu, pretože, a to je napísané v Biblii, ona bude bohato odmenená. Kto nie je odvážny, zápasí s ľútosťou, trápi ho, že keby vtedy bol povedal, urobil či napísal viac... Ach, nekonečný príbeh. Kedykoľvek strach zaklope, nech radšej otvorí majster Ježiš. On už si poradí.

 

Možno vás zaujme: Zomrel najstarší muž na svete. Koľko sa dožil?




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies