Tajomné lietadlo, o ktorom média informovali, na Slovensko priviezlo vakcíny Sputnik V

NETKY.SK • 1 Marec 2021, 17:45 • 2 min
Tajomné lietadlo, o ktorom média informovali, na Slovensko priviezlo vakcíny Sputnik V

KOŠICE - Na letisko priletelo lietadlo s vakcínami Sputnik V.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Nákladné lietadlo slovenskej armády C-27J Spartan ráno letelo do Ruska, čo celému Slovensku položilo otázku, či náhodou neputovalo pre vakcínu Sputnik V, o ktorej sa na našom územií intenzívne debatuje už niekoľko dní. Teraz je už isté, že na Slovensko priletela prvá dávka z dvoch miliónov vakcín Sputnika V. V rámci prvej dodávky má ísť o 200-tisíc kusov, v marci by mali priletieť ďalších 400-tisíc dávok ruskej vakcíny.

 

Počas tlačovej besedy o tom informoval predseda vlády Igor Matovič, infektológ Pavol Jarčuška a minister zdravotníctva Marek Krajčí. „Pevne verím, že ruská federácia dokáže plnením zmlúv, že je spoľahlivý partner,“ vyjadril sa premiér. 

 

 

Posledný menovaný hovorí o tom, že očkovanie Sputnikom bude na dobrovoľnej báze a ľudia si budú môcť vyberať, či ich zaočkujú ním. Taktiež si myslí, že Sputnikom  možné očkovať všetky vekové kategórie. Očkovať Sputnikom sa začne najskôr o 2 týždne, do tej doby bude uskladnený v Šarišských Michaľanoch. 

 

Súvisiaci článok: Strana SNS ďakuje premiérovi Matovičovi, Sputnik V je už na Slovensku

 

„Napriek schváleným opatreniam postupne pandemická únava spôsobuje, že ľudia čím ďalej prestávajú fungovať. Práve vďaka vakcíne Sputnik bude možné v najbližšom období zvýšiť tempo očkovania o 40%," tvrdí Marek Krajčí.

 

NA ŽIVOTOCH ZÁLEŽÍ ❤️🇸🇰 (dnes o 17:30 na letisku Košice)

Uverejnil používateľ Igor Matovic Pondelok 1. marca 2021

 

Igor Matovič počas tlačovej besedy povedal, že sa ešte nerozhodol, ktorou vakcínou sa dá zaočkovať. Vraj by nemal problém ani so Sputnikom V. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies