V detskom domove zabíjal len 19-ročný mladík, o život prišlo 16-ročné dievča

NETKY.SK • 10 Máj 2023, 12:10 • 2 min
V detskom domove zabíjal len 19-ročný mladík, o život prišlo 16-ročné dievča

LODŽ - Pri útoku pravdepodobne nožom v detskom domove v poľskej obci Tomislawice prišlo o život 16-ročné dievča a ďalších deväť osôb utrpelo zranenia.

slovakia

left justify in out

Páchateľom je 19-ročný mladík, ktorý je zároveň bývalým partnerom obete. V stredu to uviedla miestna prokuratúra. Útok sa odohral v utorok krátko pred polnocou. Do budovy detského domova v Tomislawiciach vstúpil 19-ročný obyvateľ blízkej obce Warta vyzbrojený ostrým, bližšie nešpecifikovaným nástrojom, ktorým zaútočil na desať ľudí. Útok neprežila 16-ročná chovankyňa domova. Ďalších päť osôb bolo so zraneniami prevezených do nemocnice a štyroch zranených záchranári ošetrili na mieste. Páchateľ vnikol do budovy detského domova cez okno v izbe obete.

 

Podľa agentúry PAP sa obeť a útočník poznali, keďže v minulosti tvorili pár. Polícia zadržala mladíka hodinu po útoku v mieste jeho trvalého bydliska. Doteraz nemal záznam v registri trestov a nebol ani pod vplyvnom alkoholu. Miestna prokuratúra uviedla, že na mieste činu stále prebiehajú procesné úkony. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies