Maďarská prezidentka: Odmietame vydieranie zo strany EÚ

NETKY.SK • 21 August 2022, 06:00 • 2 min
Maďarská prezidentka: Odmietame vydieranie zo strany EÚ

BUDAPEŠŤ - Maďarská prezidentka Katalin Nováková to vyhlásila pri príležitosti štátneho sviatku založenia štátu a jeho zakladateľa – kráľa sv. Štefana.

slovakia

left justify in out

„Maďarsko je oddané Európe i Európskej únii, ale netoleruje vydieranie. Pri vstupe do Únie Maďarsko potvrdilo rovnaký záväzok ako prvý uhorský kráľ sv. Štefan, ktorý sa rozhodol v prospech kresťanstva a Západu," uviedla v Székesfehérvári maďarská prezidentka. 

 

Z domova: Heger chce rozhodcovskú komisiu, Matovič neodstúpi, má zodpovednosť za Slovensko

 

img

 

„Predpokladom našej spolupráce a nášho porozumenia je, aby nás nevydierali ani peniazmi, ktoré si zaslúžime, ani ideológiami, ktoré Maďari odmietli," povedala tiež Katalin Nováková, ktorá zároveň potvrdila, že záujmom Maďarska je posilňovať silu i hlas Európy.

 

obrazok

 

Predseda maďarského parlamentu László Kövér pri príležitosti štátneho sviatku na otvorení ľudovo-umeleckého festivalu v Želiezovciach varoval pred hrozbou eliminácie národných štátov v západnom svete, za ktorou stoja súkromné záujmy nadnárodných mocností, ktoré vznikli ako výsledok koncentrácie kapitálu a technológií.

„Tieto mocnosti chcú z EÚ vytvoriť Spojené štáty európske, v ktorých by také krajiny ako Slovensko či Maďarsko úplne stratili právo sebaurčenia," povedal Kövér.

Tradičný slávnostný večerný ohňostroj nad Dunajom v Budapešti, v rámci ktorého mali odpáliť vyše 40 000 pyrotechnických rakiet, rozhodol operatívny štáb na základe predpovede nepriaznivého počasia preložiť na 27. augusta.

 

Zo sveta: Amerika tajne vyzbrojovala Ukrajinu už pred vojnou, Zelenskyj odmietal byť nahradený



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona