Tajní agenti, ktorí mali chrániť Obamu, sa spili v Holandsku

NETKY.SK • 26 Marec 2014, 18:19 • 2 min
Tajní agenti, ktorí mali chrániť Obamu, sa spili v Holandsku

WASHINGTON - Biely dom v stredu potvrdil, že Tajná služba Spojených štátov (USSS) v utorok poslala troch svojich príslušníkov domov z Holandska, kde sa pred príchodom prezidenta Baracka Obamu dopustili porušenia disciplíny.

slovakia

left justify in out

Podľa medializovaných informácií sa trojica opila, pričom jeden z príslušníkov tvrdo trénovaných zložiek odpadol v priestoroch hotela v stredisku neďaleko Haagu. Tu ho v nedeľu ráno našli jeho pracovníci a vedenie hotela následne kontaktovalo americké veľvyslanectvo. To sa obrátilo na predstaviteľov USSS vrátane šéfky agentúry Julie Piersonovej. Muži pritom mali byť priamo zodpovední za bezpečnosť počas prezidentovej prítomnosti v Holandsku.

 

Obdobný škandál sa v prípade amerických tajných agentov odohral pred dvormi rokmi v kolumbijskej Cartagene. Vtedy bola desiatka agentov prichytená pri veľkej konzumácii alkoholu a v prítomnosti prostitútok na hotelovej izbe. Stalo sa tak tesne pred príchodom Obamu na summit Organizácie amerických štátov. V reakcii na udalosti USSS zaviedla nové prísne pravidlá pre správanie svojich príslušníkov. 

 

USSS spadá pod Ministerstvo vnútornej bezpečnosti USA a jej úlohou je ochrana prezidenta, viceprezidenta a členov ich rodín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies