Sziget aj tento rok spustil súťaž o účinkovanie na festivale

NETKY.SK • 29 Január 2016, 11:11 • 2 min
Sziget aj tento rok spustil súťaž o účinkovanie na festivale

BUDAPEŠŤ - Organizátori maďarského festivalu Sziget spustili druhý ročník súťaže Jednou ranou na Sziget, ktorej víťaz bude môcť vystúpiť na podujatí. Do súťaže sa môžu prihlásiť interpreti s trvalým pobytom v Slovenskej alebo Českej republike, alebo kapely, ktorých členovia spĺňajú túto podmienku na 75 percent.

slovakia

left justify in out

Interpreti môžu zaslať prihlášku do súťaže najneskôr do 29. februára, pričom na e-mail soutez@szigetfestival.cz musia poslať odkaz na jednu vlastnú skladbu uloženú na portáloch YouTube či SoundCloud. Porota zložená z hudobných novinárov a odborníkov z Českej republiky, Slovenska a Maďarska následne do 10. marca vyberie z každej krajiny jednu kapelu, ktorá postúpi do druhého kola súťaže.

 

Finalistov potom čakajú tri koncerty v kluboch - 28. apríla v bratislavskom KC Dunaj, 5. mája v budapeštianskom A38 a 6. mája v pražskom Rock Café. Víťaza, ktorý bude koncertovať na Szigete, vyberie publikum na týchto koncertoch. Každý návštevník s platnou vstupenkou môže na danom koncerte podporiť svojho favorita. Hlasy jednotlivých kapiel sa sčítajú, pričom zvíťazí kapela s najväčším celkovým počtom hlasov zo všetkých odohraných koncertov.

 

Vyhlásenie víťaza súťaže sa uskutoční 6. mája po záverečnom koncerte v pražskom Rock Café. Už 24. ročník festivalu sa bude konať od 10. do 17. augusta 2016 v Budapešti, pričom účasť už potvrdili interpreti ako Bastille, Bloc Party, Chvrches, Mo, Naughty Boy či Sigúr Ros.


Vlani sa premiérovým víťazom súťaže stala česká formácia Ghost of You, ktorá uspela spomedzi 128 českých a 82 slovenských kapiel. "Vidím Jednou ranou na Sziget ako jednu z mála súťaží, ktorá kapele môže naozaj pomôcť. Nepotrebuješ zadarmo hodiny v štúdiu, ale koncert vonku na veľkom pódiu. Sziget pre nás nebol len super koncert, ale aj dlhokánsky večierok, ktorý nám dosť jasne ukázal, že i v zahraničí máme dvere otvorené. Stačí prísť a zazvoniť," uviedol člen kapely Michal Janík.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies