Szabó nevedel, či bude v FC DAC hráčom alebo fyzioterapeutom

NETKY.SK • 16 December 2014, 14:12 • 2 min
Szabó nevedel, či bude v FC DAC hráčom alebo fyzioterapeutom

BRATISLAVA - Slovenský futbalista Otto Szabó je po pôsobení v maďarskom tíme Lombard Pápa od začiatku tohto kalendárneho roka v klube FC DAC 1904 Dunajská Streda, ktorému po jesenných 19 odohraných kolách najvyššej súťaže patrí 9. miesto s 21 bodmi.

slovakia

left justify in out

"V podstate môžem hovoriť o pozitívach. Každý hráč, funkcionár, každé mužstvo má svoj cieľ, za ktorým ide. Ja som prichádzal s ambíciou zachrániť ligu, čo sa nám na jar na úkor Nitry aj podarilo. S novou sezónou prišiel aj nový cieľ, ktorý stále platí: skončiť v strede tabuľky. Musím však povedať, že sme čakali lepšie výsledky. Herne to nebolo zlé, hrali sme lepšie ako na jar, ale neboli sme dostatočne produktívni. Na to sa musíme zamerať počas zimnej prípravy. Verím spoluhráčom, vedeniu aj sám sebe, že sa nám to podarí," zhodnotil futbalový rok 2014 ľavý obranca O. Szabó v rozhovore pre oficiálnu internetovú stránku dunajskostredského klubu.

 

Rodák z českého mesta Příbram po príchode na Žitný ostrov nevedel, či ho do mužstva zoberú v pozícii hráča. "Predtým, než som sa vrátil domov, som skončil športovú fyziológiu, rehabilitačný trénerský odbor. Už som zvažoval, či budem hrať ďalej futbal, alebo pracovať v tomto odbore. V Pápe som sa necítil ako futbalista, bol som skľúčený a znechutený z futbalu. DAC však priniesol nový elán, keď sa jeho vedenie rozhodlo, že ma vezme nie ako fyzioterapeuta, ale ako hráča. Tým pádom som znova na vrchole, aj ako 33-ročný. Mám pocit, že DAC a fanúšikovia mi ešte dávajú toľko sily, aby som hral v základnej zostave. Pretože u mňa je cieľom základná jedenástka, preto jazdím. Rád by som ešte nejaký čas nielen hral, ale hral dobre. Je to čoraz ťažšie, lebo konkurencia rastie, pribúda mladých, súperi sú rýchlejší. Preto sa snažím udržiavať aj počas dovolenky," skonštatoval strelec troch jesenných gólov Dunajskej Stredy, ktorého fanúšikovia klubu zvolili za najlepšieho hráča jesene: "Je to veľmi zaujímavý pocit, pretože čosi podobné som ešte nezažil počas kariéry. Je to skoro ako filmový Oscar. Už by som na záver mal iba povedať, že si želám svetový mier. Odporúčam každému mladému človeku, aby si to vytýčil ako cieľ, a aby tam raz stál. Nech urobí všetko pre pocit, pre ktorý sa naozaj oplatí hrať futbal." 

 

Otto Szabó si tri razy obliekol aj najcennejší dres. Na klubovej úrovni pôsobil v Rakúsku (Rapid Viedeň, Braunau), Maďarsku (MTK Budapešť, Šopron, Debrecín, Vasas Budapešť, ETO Györ, Lombard Pápa), na Slovensku hral okrem Dunajskej Stredy aj za Slovan Bratislava. "Zmluvu v tíme DAC mám ešte na 1,5 roka. Pokúsim sa podávať čo najlepšie výkony a spôsobiť radosť druhým. Potom mi aj oni urobia radosť." 

 

Po skončení aktívneho hráčskeho pôsobenia na trávnikoch by sa Otto Szabó rád vydal na cestu športovej rehabilitácie. "Chcel by som sa ňou zaoberať, veľmi ma zaujíma. Vzhľadom na moju futbalovú minulosť poznám zranenia, problémy a viem, ako ich napraviť. Vždy ma táto oblasť zaujímala. V Budapešti sa mi podarilo absolvovať veľmi dobrú školu profesionálnej kvality, ďalšia taká v strednej Európe nie je. Viedol ju holandsko-americký profesor biochémie, vzdelávanie bolo v nemčine. Pred pár dňami som bol na výcviku kinezioterapie, čoskoro by som rád absolvoval ďalšie vzdelávanie v oblasti chrbtice. Je to potrebné k tomu, aby som mohol praktizovať najnovšie poznatky. Rád by som zároveň nadobudol prax už počas hráčskej kariéry a pomáhal tým, ktorí sú po operácii, resp. v prípadoch zranení, natiahnutých svalov, vyvrtnutých členkov, problémov s chrbticou, pruhom. Chcel by som to uskutočniť v priebehu pár týždňov tak, aby mi to nebránilo v mojej výkonnosti futbalistu," dodal pre klubový web O. Szabó. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies