Obžalovaných v kauze prípravy vraždy exstarostu Marianky prepustili!

NETKY.SK • 6 Apríl 2022, 19:07 • 2 min
Obžalovaných v kauze prípravy vraždy exstarostu Marianky prepustili!

BANSKÁ BYSTRICA - Senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, v stredu oslobodil všetkých troch obžalovaných v kauze prípravy úkladnej vraždy Dušana Statelova. Prokurátor podal voči verdiktu odvolanie, rozsudok tak nie je právoplatný. Potvrdila to hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

slovakia

left justify in out

Na lavici obžalovaných sedeli Kamil Bernáth, Roman Brenčič a Milan Danko, ktorí sa na skutku mali podieľať od konca roka 2020 do začiatku roka 2021. Obžaloba ich vinila z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy v štádiu prípravy spáchaného formou spolupáchateľstva, zločinu útoku na verejného činiteľa a nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Bernáth si spolu s Brenčičom mali objednať na likvidáciu exstarostu dvoch mužov za odmenu niekoľko desiatok tisíc eur.

 

img

 

Obhajcovia od začiatku spochybňovali celú obžalobu. Označili ju za nedôvodnú. Všetci obžalovaní vyhlásili, že sú nevinní.

 

Prečítajte si tiež: Policajt obvinený z vraždy kolegu podal sťažnosť. Súd rozhodol!

 

Motívom mala byť snaha, aby poškodený starosta v rámci svojich právomocí rozhodoval podľa ich predstavy, čo sa týkalo i kolaudačných rozhodnutí. Neznámi páchatelia mali starostovi podpáliť auto a stajňu.

 

img

 

Bernáth uviedol vo svojej výpovedi pred ŠTS, že celá obžaloba je nezmysel. Patrí podľa vlastných slov vo všeobecnosti medzi vážených ľudí, ktorí nikdy žiadne obchodné spory neriešili protizákonne, vždy len právnou cestou. Zbrane, ktoré sa u neho našli, mal v legálnej držbe. Obžaloba bola podľa neho nezmyselná.

 

Možno vás zaujme: Ľudovít Makó a Boris Beňa sa dozvedeli verdikt súdu




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies