Systém tzv. čakárne vydržal obrovský nápor záujemcov o očkovanie. Za deň sa registrovalo takmer 130 tisíc ľudí

NETKY.SK • 18 Marec 2021, 21:02 • 2 min
Systém tzv. čakárne vydržal obrovský nápor záujemcov o očkovanie. Za deň sa registrovalo takmer 130 tisíc ľudí

BRATISLAVA - Nový systém registrácie na očkovanie, tzv. čakáreň, vydržal aj obrovský nápor záujemcov. Iba v priebehu 24 hodín sa na vakcináciu prihlásilo takmer 130 tisíc ľudí.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Do systému sa prihlásilo vyše 126-tisíc ľudí, pričom viacerí z nich už aj dostali pozvánku na očkovanie. Uviedol to na dnešnej tlačovej besede minister financií a zastupujúci minister zdravotníctva Eduard Heger. 

 

Dodal, že vďaka čakárni môžu deti a vnuci zaregistrovať na očkovanie svojich rodičov alebo starých rodičov. Ľudia sa môžu prihlásiť na základe veku, pričom pri očkovaní už nehrá žiadnu rolu rýchlosť prihlásenia.

 

Boj o voľné termíny sa skončil
„Očkovanie je cestou k víťazstvu, lebo práve očkovanie je dobrým nástrojom na to, aby nás vyviedlo z pandémie," dodal Eduard Heger.

 

img

 

Zároveň zdôraznil, že nikto nemusí mať strach z očkovania, lebo vakcíny sú bezpečné a kvalitné. Minister financií sa poďakoval za spustenie čakárne Národnému centru zdravotníckych informácií (NCZI), rezortu zdravotníctva a ministerstvu investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI).

 

Podľa ministerky informatizácie Veroniky Remišovej spusteniu systému predchádzalo testovanie, pričom sa bude pracovať na jeho zlepšovaní.

 

Prečítajte si tiež: Registrácia na očkovanie sa konečne zjednoduší, NCZI spustilo tzv. čakáreň

 

Registrácia trvá iba pár minút
Nový registračný formulár nájdete TU. Záujemcovia o očkovanie si v prvom kroku vyberú, ku ktorej priorizovanej skupine patria, či už sú to zdravotníci, zamestnanci zariadení sociálnych služieb či majú vek nad 60 rokov.

 

V druhom kroku vyplnia aj svoje osobné údaje a telefónne číslo. V ďalších krokoch si žiadatelia môžu vybrať najbližšie vakcinačné centrá a termín očkovania.

 

img

Po registrácii príde žiadateľovi SMS správa a mail s potvrdením registrácie s PIN kódom, ktorý bude žiadateľovi slúžiť v prípade, ak bude chcieť zmeniť svoj termín očkovania.

 

NCZI bude žiadateľa informovať o pridelenom termíne a mieste očkovania najneskôr 48 hodín pred samotnou vakcináciou.

 

Druhý termín vakcinácie bude žiadateľovi pridelený automaticky a do rovnakého vakcinačného centra, ako pri prvej vakcinácii. Kapacita čakárne bude na úrovni 750-tisíc prihlásení za hodinu. Nový systém by už podľa NCZI nemal skolabovať.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies