Sýrsky minister obvinil tureckú vládu a Erdogana z bombových útokov

NETKY.SK • 13 Máj 2013, 14:25 • 2 min
Sýrsky minister obvinil tureckú vládu a Erdogana z bombových útokov

MOSKVA - Sýrsky minister informácií obvinil tureckú vládu z bombových útokoch neďaleko sýrskej hranice a označil sýrskeho premiéra Recepa Tayyipa Erdogana za "vraha". Informovala o tom dnes ruská televízia RT.

slovakia

left justify in out

"Všetku zodpovednosť za to, čo sa stalo, má turecká vláda a Erdogan osobne," povedal minister Umrán Zubí pre arabskú stanicu RT. "Žiadam jeho rezignáciu, ako vraha a kata. Nemá právo budovať politickú kariéru na krvi Turkov a Sýrčanov," vyhlásil.

Podľa RT sýrsky minister tiež zopakoval popretie sýrskej účasti na bombových útokoch, pri ktorých v tureckom pohraničnom meste Reyhanli v sobotu zahynulo 46 ľudí. Turecko z ich spáchania obvinilo skupinu spojenú so sýrskou spravodajskou službou, informovala tlačová agentúra Reuters.

Erdogan v nedeľu povedal, že Turecko "nespadne do pasce, do ktorej sa nás snažia dotlačiť". Dodal však, že ktokoľvek, kto útočí na Turecko, "skôr či neskôr za to zaplatí".

Sýrsky minister informácií v rovnaký deň v štátnej televízii obvinil Turecko zo zodpovednosti za krviprelievanie v Sýrii s tým, že podporuje povstalcov vedených al-Káidou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies