Svojho speváka na Eurovíziu vysiela aj samozvaná Donecká ľudová republika

NETKY.SK • 14 Marec 2017, 14:51 • 2 min
Svojho speváka na Eurovíziu vysiela aj samozvaná Donecká ľudová republika

DONECK - Samozvanú Doneckú ľudovú republiku (LR) bude v máji na pesničkovej súťaži o Veľkú cenu Eurovízie zastupovať Nikita Džigurda, ktorý sa občanom tejto odštiepeneckej republiky v Donbase stal len minulý týždeň.

slovakia

left justify in out

Ako informoval na svojej stránke na sociálnej sieti Instagram, jeho účasť odobril najvyšší predstaviteľ DĽR Denis Pušilin.

 



Džigurda, ktorý bol sovietskym a potom ukrajinským hercom, režisérom, scenáristom a spevákom, želanie stať sa občanom DĽR vysvetlil svojím "nesúhlasom s oficiálnou politikou Kyjeva a činnosťou ukrajinských nacionalistov". Svojrázny umelec, ktorý sa okrem iného preslávil rôznymi škandálmi, žiadal aj o ruské občianstvo, ale bol odmietnutý.

Rusko bude na súťaži Eurosong zastupovať 27-ročná speváčka Julija Samojlovová, ktorá sa predstaví piesňou Flame Is Burning.

Ukrajinská tajná služba SBU už v pondelok avizovala, že Samojlovovú preverí a na základe toho rozhodne, či speváčke povolí vstup na územie Ukrajiny.

Ukrajinský minister vnútra Anton Heraščenko v utorok pripustil, že Samojlovovú v prípade, že by robila "politické vyhlásenia", môžu na Ukrajinu aj nepustiť.

Dodal však, že ak Samojlovová "verejne nevystupovala v prospech anexie Krymského polostrova a agresie voči Ukrajine", nevidí žiadny problém, ktorý by bránil jej účasti na súťaži o Veľkú cenu Eurovízie. Dodal, že Ukrajina sa bude len tešiť vystúpeniu predstaviteľa Ruska.

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov medzičasom v Moskve potvrdil, že Samojlovová na okupovaný Krym zavítala.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies