Svitko na Merzouga Rally vybojoval konečné 2. miesto

NETKY.SK • 27 Máj 2016, 15:40 • 2 min
Svitko na Merzouga Rally vybojoval konečné  2. miesto

MERZOUGA - Slovenský motocyklový reprezentant obsadil na pretekoch Merzouga Rally v Maroku konečné druhé miesto.

slovakia

left justify in out

Tridsaťtriročný Žaškovčan figuroval na rovnakej pozícii pred záverečným piatkovým motokrosom v pieskových dunách a tretím miestom v 5. etape si druhú priečku napokon udržal. Z triumfu sa tešil Argentínčan Kevin Benavídes na Honde, tretí v klasikfikácii skončil Francúz Adrien van Beveren na Yamahe. Po piatom mieste v nedeľňajšom prológu Svitko dokázal vyhrať pondelkovú prvú etapu a potom v každej zo zvyšných štyroch obsadil tretie pozíciu.

Merzouga Rally je prípravným podujatím pred Rely Dakar, tento rok pozostávalo z prológu a piatich etáp. Svitko bol po tretej etape ešte na čele priebežného poradia, ale vo štvrtej etape spravil navigačnú chybu a prišiel o vedenie. Jazdec na motocykli KTM v januári absolvoval životný Dakar, keď v juhoamerickom púštnom dobrodružstve skončil v konečnom poradí druhý.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies