Testovaných na slovensku
10288
Infikovaných na slovensku
426
Infikovaných svetovo
937560
Úmrtí svetovo
47428
Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
BratislavaBratislava 11°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
31.12.2018 09:00 Gurmán
Sviatočné jednohubky
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
31.12.2018 09:00 Gurmán

Sviatočné jednohubky



BRATISLAVA - Chuťovky, jednohubky a chlebíčky slúžia na maškrtenie, ale rovnako tak dokážu zažehnať malý hlad či byť vhodnou protiváhou dobrého pitia. Mnohé sa navyše dajú pripraviť aj počas osláv či pri stretnutí s priateľmi.


Diabolské vajcia

 

Suroviny:
10 ks vajce, 1 PL horčica, 1 PL olivový olej, 1 KL čili pasta, soľ, mleté čierne korenie, mletá paprika

 

Postup:
Vajíčka vložíme do vriacej osolenej vody a uvaríme ich na tvrdo (zhruba 11 minút). Uvarené vajcia vložíme do studenej vody a keď vychladnú ošúpeme ich. Potom ich ešte vložíme aspoň na 30 minút do chladničky, aby úplne vychladli a nerozpadávali sa si pri krájaní. Vajcia potom pozdĺžnym rezom prepolíme a z každej polovice lyžičkou vydlabeme žĺtka. Žĺtky poučíme v miske a primiešame k nim horčicu, olej, čili pastu, soľ a korenie. Žĺtkovú zmes ochutnáme a prípadne ešte dochutíme. Ak sa nám zdá moc tuhá môžeme ju zriediť troškou mlieka. Nakoniec naplníme bielkové polovice žĺtkovým krémom a uložíme do chladničky, kým ich nebudeme servírovať. Tesne pred servírovaním ich poprášime mletou paprikou. Žĺtkovú zmes môžeme pripraviť podľa vlastných preferencií napríklad s kečupom, rozmixovaným avokádom, hummusom, zmäknutým maslom alebo pretlačeným cesnakom.

 

 

Bagetky s figami a nátierkou z mascarpone
 

Suroviny:
2 ks bageta, 250 g Mascarpone, 1 PL med, 2 strúčiky cesnak, 10 ks čerstvé figy, soľ, korenie, tymian

 

Postup:
Mascarpone vymiešame s medom a pridáme pretlačený cesnak. Nátierku dochutíme soľou, korením a prevoniame sušeným tymianom. Kolieska čerstvej bagety potrieme nátierkou a dozdobíme štvrtinami alebo polovicami fíg.

 

 

Celozrnné chlebíčky s avokádom a lososom
 

Suroviny:
10 plátkov celozrnný sendvič, 2 ks avokádo, 200 g tavený syr, 1 PL horčica, 200 g údený losos, citrón, soľ, mleté čierne korenie

 

Postup:
Z každého plátku  sendviča vykrojíme dva kruhy pomocou pohára. V miske vidličkou rozmačkáme avokáda a syr. Zmes dochutíme citrónovou šťavou, soľou a  korením. Nátierkou natrieme sendvičové kolieska. Na každý chlebíček potom položíme plátok lososa a ešte jemne pokvapkáme citrónovou šťavou.

 

 

Salámové jednohubky s hummusom
 

Suroviny:
10 plátkov sendvičový chlieb, 200 g hummus, suchá saláma, prosciutto, šunka...

 

Postup:
Z plátkov sendviča odkrojíme kôrku. Každý plátok potom rozrežeme ostrým nožom na štyri časti (malé štvorčeky). Kúsky pečiva natrieme hummusom.

 

 

Uhorkové jednohubky s údeným lososom

 

Suroviny:

losos údený, 2 ks šalátová uhorka, 1 ks paprika červená

 

Postup:

Uhorku nakrájame na širšie kolieska. Ozdobíme údeným lososom v tvare ružičiek a vykrajovanými tvarmi z červenej papriky.

 

 

Prajeme dobrú chuť!

 

Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.

 



reklama


reklama


Zdroj: netky KŠ

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
NAJČÍTANEJŠIE
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok