Diabolské vajcia
Suroviny:
10 ks vajce, 1 PL horčica, 1 PL olivový olej, 1 KL čili pasta, soľ, mleté čierne korenie, mletá paprika
Postup:
Vajíčka vložíme do vriacej osolenej vody a uvaríme ich na tvrdo (zhruba 11 minút). Uvarené vajcia vložíme do studenej vody a keď vychladnú ošúpeme ich. Potom ich ešte vložíme aspoň na 30 minút do chladničky, aby úplne vychladli a nerozpadávali sa si pri krájaní. Vajcia potom pozdĺžnym rezom prepolíme a z každej polovice lyžičkou vydlabeme žĺtka. Žĺtky poučíme v miske a primiešame k nim horčicu, olej, čili pastu, soľ a korenie. Žĺtkovú zmes ochutnáme a prípadne ešte dochutíme. Ak sa nám zdá moc tuhá môžeme ju zriediť troškou mlieka. Nakoniec naplníme bielkové polovice žĺtkovým krémom a uložíme do chladničky, kým ich nebudeme servírovať. Tesne pred servírovaním ich poprášime mletou paprikou. Žĺtkovú zmes môžeme pripraviť podľa vlastných preferencií napríklad s kečupom, rozmixovaným avokádom, hummusom, zmäknutým maslom alebo pretlačeným cesnakom.

Bagetky s figami a nátierkou z mascarpone
Suroviny:
2 ks bageta, 250 g Mascarpone, 1 PL med, 2 strúčiky cesnak, 10 ks čerstvé figy, soľ, korenie, tymian
Postup:
Mascarpone vymiešame s medom a pridáme pretlačený cesnak. Nátierku dochutíme soľou, korením a prevoniame sušeným tymianom. Kolieska čerstvej bagety potrieme nátierkou a dozdobíme štvrtinami alebo polovicami fíg.

Celozrnné chlebíčky s avokádom a lososom
Suroviny:
10 plátkov celozrnný sendvič, 2 ks avokádo, 200 g tavený syr, 1 PL horčica, 200 g údený losos, citrón, soľ, mleté čierne korenie
Postup:
Z každého plátku sendviča vykrojíme dva kruhy pomocou pohára. V miske vidličkou rozmačkáme avokáda a syr. Zmes dochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením. Nátierkou natrieme sendvičové kolieska. Na každý chlebíček potom položíme plátok lososa a ešte jemne pokvapkáme citrónovou šťavou.

Salámové jednohubky s hummusom
Suroviny:
10 plátkov sendvičový chlieb, 200 g hummus, suchá saláma, prosciutto, šunka...
Postup:
Z plátkov sendviča odkrojíme kôrku. Každý plátok potom rozrežeme ostrým nožom na štyri časti (malé štvorčeky). Kúsky pečiva natrieme hummusom.

Uhorkové jednohubky s údeným lososom
Suroviny:
losos údený, 2 ks šalátová uhorka, 1 ks paprika červená
Postup:
Uhorku nakrájame na širšie kolieska. Ozdobíme údeným lososom v tvare ružičiek a vykrajovanými tvarmi z červenej papriky.

Prajeme dobrú chuť!
Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.
Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš
účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.