Svetový cestný kongres 2023 sa uskutoční v Prahe

NETKY.SK • 10 Máj 2023, 17:45 • 2 min
Svetový cestný kongres 2023 sa uskutoční v Prahe

Najväčšie odborné podujatie v oblasti cestnej infraštruktúry a cestnej dopravy – Svetový cestný kongres sa organizuje každé štyri roky. Tentokrát zorganizuje toto podujatie Česká republika za podpory Slovenska ako spoluorganizátora. Uskutoční sa od 2. do 6. októbra v Kongresovom centre v Prahe.

slovakia

left justify in out

V účasti na XXVII. Svetovom cestnom kongrese vidí rezort dopravy množstvo príležitostí – od prezentácie Slovenska, cez zviditeľnenie firiem až po podporu štúdia na technických stredných a vysokých školách. Tradične toto prestížne podujatie otvárajú najvyšší ústavní činitelia usporadujúcej krajiny a zúčastňujú sa na ňom desiatky ministrov zodpovedných za dopravnú infraštruktúru, ale aj investície či odborné vzdelávanie, ktorí diskutujú o najzávažnejších aktuálnych problémoch a navrhujú strategické smerovanie rozvoja tohto odvetvia na nasledujúce obdobie. Delegáti kongresu sa okrem bohatého odborného programu a sprievodnej výstavy  budú môcť zoznámiť aj s výnimočnými dopravnými stavbami, bohatou históriou a kultúrnym dedičstvom Českej a Slovenskej republiky.

Slovensko sa bude prezentovať ako vyspelá krajina s modernou cestnou infraštruktúrou, so značným odborným potenciálom a dobrými výsledkami práce vedeckých pracovísk a vysokých škôl, ale aj ako krajina atraktívna pre investorov a príťažlivá destinácia pre cestovný ruch.

Na kongrese nebudú okrem investorov, zhotoviteľov a správcov ciest chýbať ani projektanti, výrobcovia, IT špecialisti, zástupcovia turistického ruchu a kultúry. Výhoda účasti na kongrese okrem získania nových poznatkov spočíva najmä v osobných stretnutiach, v prístupe k novinkám a najlepšej praxe v mnohých oblastiach, kontaktoch s odborníkmi z celého sveta, možnosti iniciovať nové projekty a medzinárodnú spoluprácu a navštíviť unikátne stavby v ČR v rámci technických exkurzií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies