Ancelotti priviedol Real k titulu, po odchode z klubu chce skončiť s trénovaním

NETKY.SK • 3 Máj 2022, 17:00 • 2 min
Ancelotti priviedol Real k titulu, po odchode z klubu chce skončiť s trénovaním

MADRID – Futbalisti Realu Madrid sa tešia z 35. titulu v najvyššej španielskej súťaži. Strojcom úspechu je skúsený Talian Carlo Ancelotti, ktorý sa vyjadril, že po pôsobení na lavičke kráľovského klubu ukončí svoju bohatú kariéru.

slovakia

left justify in out

„Po Reale skončím. Ale ak ma v klube budú chcieť ešte desať rokov, presne tak dlho tu ostanem. Rád by som potom trávil čas s vnúčatami a užíval si dovolenku s manželkou. Mám veľa vecí, ktoré som zanedbal a rád by som to napravil. Nikdy som nebol v Austrálii či v Riu de Janeiro,“ uviedol 62-ročný kouč, ktorý má v hlavnom meste Španielska zmluvu ešte na dva roky.

 

 

Úspechmi ovenčený stratég ale pripustil, že by mohol ukončiť kariéru ako reprezentačný tréner. Trénovať by mohol Kanadu, odkiaľ pochádza jeho manželka. „S ohľadom na majstrovstvá sveta 2026, prečo nie? Ale je to predčasné.“

 

Ancelotti sa stal v sobotu prvým trénerom v histórii, ktorý dokázal získať titul vo všetkých piatich elitných ligách. V Taliansku triumfoval s AC Miláno, v Nemecku s Bayernom Mníchov, vo Francúzsku doviedol k domácemu primátu parížsky Saint Germain, zatiaľ čo v Anglicku uspel s londýnskou Chelsea.

 

img

 

Madridské oslavy prepukli po domácom víťazstve 4:0 nad Espanyolom Barcelona. Ancelottiho zverenci majú v tabuľke sedemnásťbodový náskok pred druhou Sevillou a do konca súťaže ostávajú len štyri kolá. Real vystriedal na tróne mestského rivala Atlético a získal druhú trofej v sezóne, v januári totiž získal domáci superpohár. Mužstvo sa navyše stále nachádza v hre o víťazstvo v prestížnej Lige majstrov, hoci bude musieť v odvete s Manchesterom City doháňať manko jedného gólu.

 

 

Do historických análov sa zapísal aj krajný obranca Bieleho baletu Marcelo, ktorý s klubom získal rekordnú 24. trofej a v tabuľke za sebou nechal legendárneho Francisca Genta, ktorý má na konte o jednu trofej menej. Real navyše preskočil turínsky Juventus (34) v počte domácich titulov naprieč piatimi najlepšími európskymi súťažami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies