Za posledné dva roky odstránili v Ružinove 360 autovrakov

NETKY.SK • 30 Marec 2023, 12:0 • 2 min
Za posledné dva roky odstránili v Ružinove 360 autovrakov

BRATISLAVA - Bratislavský Ružinov odstránil za posledné dva roky zo svojich ulíc 360 z 399 autovrakov. Je to 90 percent všetkých dlhodobo odstavených vozidiel na komunikáciách v správe mestskej časti. Najviac takýchto áut je nahlasovaných na Štrkovci, Trávnikoch a Trnávke. Mestská časť o tom informuje na svojom webe.

slovakia

left justify in out

"Najviac odťahov sa robí na Trnávke a Štrkovci, výzvy najlepšie zaberajú na Trávnikoch," približuje samospráva. Za ďalší zaujímavý fakt, ktorý vyplynul z porovnania, považuje aj vplyv zavedenia parkovacej politiky. Poukazuje na to, že hoci počty vrakov v Starom Ružinove, na Nivách a v Ružovej doline klesli na minimum, celkové množstvo v rámci mestskej časti sa nezmenilo. "Je zrejmé, že niektorí majitelia ich len presunuli o niekoľko ulíc ďalej, teda do iného obvodu alebo mestskej časti," podotýka samospráva.

 

Mestská časť môže riešiť odťahy len na komunikáciách, ktoré má v správe. V prípade, že ide o komunikáciu hlavného mesta, rieši to bratislavský magistrát. Treba ho kontaktovať prostredníctvom e-mailovej adresy info@bratislava.sk. Ak je to súkromný pozemok, respektíve pozemok, ktorý patrí inej inštitúcii, zodpovednosť za riešenie danej veci má jeho majiteľ. "Neplatí teda často rozšírený názor, že miestny úrad musí vyriešiť všetko, čo sa deje na území mestskej časti," odkazuje samospráva. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona