Havária lietadla na diaľnici! Na Floride vyhasli dva životy (+VIDEO)

NETKY.SK • 14 Február 2024, 10:15 • 2 min
Havária lietadla na diaľnici! Na Floride vyhasli dva životy (+VIDEO)

Haváriu vyšetruje FAA v spolupráci s americkou Národnou radou pre bezpečnosť dopravy.

slovakia

left justify in out

V piatok 9. februára pri havárii malého lietadla na diaľnici v americkom štáte Florida prišli o život dve osoby. Na palube lietadla bolo v čase havárie päť ľudí. Pilot a osoba, ktorá bola druhým veliteľom letu, zahynuli. Pilot krátko pred nehodou nahlásil zlyhanie motorov lietadla.

Havária sa udiala okolo 15:15 miestneho času (21:15 SEČ) na diaľnici na juhu Floridy, informovala americká Federálna správa letectva (FAA) prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti.

Hovorkyňa letiska, Robin Kingová, uviedla, že pilot dve minúty pred plánovaným pristátím na letisku v malom meste Naples kontaktoval riadenie letovej prevádzky, aby oznámil zlyhanie oboch motorov lietadla a požiadal o núdzové pristátie. Lietadlo, podľa jej vyjadrenia, pochádzalo zo štátu Ohio v USA. Kingová dodala, že z tejto tragédie prežili traja ľudia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj: TASR, CNN, ABC News, Foto: CNN
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies