Svetovou výstavou Deti na Mesiaci sprevádzal aj slovenský kozmonaut Ivan Bella

NETKY.SK • 1 Júl 2011, 09:09 • 2 min
Svetovou výstavou Deti na Mesiaci sprevádzal aj slovenský kozmonaut Ivan Bella

Svetovou výstavou Deti na Mesiaci sprevádzal aj slovenský kozmonaut Ivan Bella - Kultúra Unikátnou celosvetovou výstavou Deti na Mesiaci v jednom z bratislavských obchodných centier dnes sprevádzal aj prvý slovenský kozmonaut Ivan Bella. Detskí návštevníc

slovakia

left justify in out

img

Unikátnou celosvetovou výstavou Deti na Mesiaci v jednom z bratislavských obchodných centier dnes sprevádzal aj prvý slovenský kozmonaut Ivan Bella. Detskí návštevníci si v jeho prítomnosti mali možnosť pozrieť výstavu exponátov, vyskúšať detské skafandre a podiskutovať o letoch mimo Zeme.
       "Je to skvelá akcia, má veľký úspech u detí aj u rodičov. Som rád, že som si našiel čas a mohol tu stráviť niekoľko desiatok minút, aspoň tento posledný deň. O vesmíre sa veľa hovorí, ale taký bezprostredný kontakt, ako im umožňuje toto podujatie, nemajú návštevníci možnosť len tak hocikedy zažiť," uviedol pre TASR Ivan Bella s tým, že úloha pedagóga, ktorej sa venuje bežne, mu nebola cudzia. Doplnil, že pre účastníkov bolo výbornou príležitosťou dotknúť sa vystavených exponátov vesmírnych replík či modulov, ale zároveň si aj vyskúšať skafandre v komore imitujúcej pobyt na Mesiaci.  
      "Deti dostali ku všetkému aj zo strany organizátorov pomerne fundovaný výklad pri jednotlivých záležitostiach týkajúcich sa vesmíru, ale bolo to na druhej strane adekvátne ich veku, veľmi populárnou a veľmi príjemnou formou," zhodnotil Bella.
      Portugalská výstava, ktorú už mali možnosť vidieť návštevníci 16 krajín sveta, prebieha na Slovensku od 14. júna do 4. júla. "Zorganizovať toto podujatie bolo ťažké, snažili sme sa o to približne rok, ale nakoniec sa nám to podarilo," uviedla marketingová manažérka obchodného centra Miroslava Holovejová s tým, že súčasťou dlhodobej prípravy bola komunikácia priamo s autormi výstavy a dolaďovanie veľkého množstva detailov.
      Z realizácie projektu majú však organizátori radosť. "Nejde len o to, že vesmír ako taký je zaujímavou témou. Chceli sme deťom priniesť niečo, čo im zároveň môže rozšíriť obzory, a to aj zaujímavou formou," uzavrel produkčný manažér výstavy Ľubomír Tomko.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies