Svetové médiá píšu o Slovensku kvôli utečencom: Ľudia oslavujú našu vládu a premiéra Fica

NETKY.SK • 11 Január 2016, 16:25 • 2 min
Svetové médiá píšu o Slovensku kvôli utečencom: Ľudia oslavujú našu vládu a premiéra Fica

BRATISLAVA – Premiér Robert Fico vyjadril po útokoch počas silvestrovskej noci v nemeckom Kolíne nad Rýnom, jednoznačné stanovisko k otázke moslimských utečencov.

slovakia

left justify in out

"Nechceme, aby sa aj na Slovensku stalo niečo ako v Nemecku, aby niekto obťažoval naše ženy na verejných priestranstvách," deklaroval Fico. Podľa jeho slov preto musí vláda urobiť dve zásadné zmeny vo svojej politike. "Budeme finančnú pomoc na migračnú krízu jasne orientovať najmä na ochranu vonkajšej schengenskej hranice. Dáme peniaze, ale nechceme aby skončili napr. v potravinových fondoch, ale v bezpečnostných štruktúrach, ktoré ochránia vonkajšiu hranicu Schengenu. Len tak sa zastavia neregulované migračné toky," povedal premiér.

 

Druhá zmena podľa neho spočíva v tom, že SR nielenže odmieta povinné a trvalé kvóty, ale ani na dobrovoľnom základe neurobí vláda žiadne rozhodnutie, "ktoré by viedlo k vzniku ucelenej moslimskej komunity na Slovensku". "Toto je jediná cesta, ako eliminovať riziká," zdôraznil Fico.

 

"Chránime Slovensko. Sú tu bezpečnostné riziká spojené s migračnou vlnou a mojou povinnosťou je o nich hovoriť. Som zodpovedný," uistil Fico.

 

Premiérove výroky sa objavili aj vo viacerých zahraničných médiách napríklad aj v CNN, BBC, alebo Daily Mail. Niektoré ho kritizujú a niektoré podporili jeho rozhodnutia. Oveľa väčšiu podporu má však naša vláda a premiér Fico medzi obyčajnými ľuďmi, ktorí mu vo svojich kometároch vyjadrujú sympatie.

 

„Slovenský premiér Robert Fico je európska výnimka. Záleží mu na jeho ľuďoch, kultúre a národnej bezpečnosti,“ napísal užívateľ Vercingetorix pod článok na stránke frontpagemag.com.

 

img

 

„Premiér Fico je západný idol. Nechajte západ počúvať, pozerať sa a zobudiť sa. Tu v Montreale žijem asi 30 minút od reštaurácie Harvey's, kde pred 30 rokmi zviazali všetkých bielych zamestnancov v pivnici a zbičovali ich na smrť utečenci z jednej špecifickej „kultúrnej skupiny“. Prežila iba jedna žena, ktorá strávila roky na plastických chirurgiách, kde jej dávali dokopy tvár. Podľa môjho názoru, ľudia za kanadskou imigračnou politikou, ktorá je protichodná s našou ústavou a podkopáva práva zakladateľov našej krajiny, by mali byť súdení za tie úmrtia.

 

Ďakujem premiér Fico! Všetky západné krajiny musia povstať a byť hrdé na svoje etnické korene, vlastné identity, ich právo existovať podľa svojich podmienok. To znamená, že by mali prijímať podobné kultúry a nie, ktoré im oponujú,“ napísala Kathleen z Kanady.

 

img

 

„Na Slovensku prevláda zdravý rozum! Slováci nezískali svoju suverenitu, aby stratili svoju národnú identitu,“ komentoval článok John.

 

img

 

„Môžeme dosadiť Fica ako republikánskeho kandidáta na prezidenta?,“ opýtal sa v komentári užívateľ „djf“ pravdepodobne z USA.

 

img

 

„Výborne Slovensko. Musia mať vládu, ktorá dáva na prvé miesto svojich ľudí a nie všivavých utečencov,“ napísal na Facebookovej stránke Britain First k článku Jeff Sawyers z Británie.

 

img

 

Na Facebooku komentovala článok aj Slovenka Miriam, ktorej občania rôznych krajín sveta, väčšinou však z Británie, vyjadrili pochvalu našej vláde.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies