Svetlá na Eiffelovej veži zhasli na päť minút kvôli Hodine Zeme

NETKY.SK • 29 Marec 2015, 06:52 • 2 min
Svetlá na Eiffelovej veži zhasli na päť minút kvôli Hodine Zeme

PARÍŽ - Eiffelova veža sa včera nakrátko ponorila do tmy. Zhasnutie svetiel sa konalo pri príležitosti Hodiny Zeme - kampane, ktorej cieľom je zvýšenie povedomia o klimatickej zmene. Informovala o tom agentúra AP. Zhasnutie svetiel na päť minúť bolo symbolickým gestom.

slovakia

left justify in out

Francúzsko sa už niekoľko mesiacov pripravuje na konanie medzinárodnej konferencie o klimatickej zmene, ktorá sa bude konať v Paríži koncom roka. Jej cieľom je vyvinutie tlaku na štáty, aby si stanovili dosiahnuteľné ciele v oblasti znižovania emisií skleníkových plynov a mobilizovať svetový finančný sektor na boj s klimatickou zmenou.

 

Hodinu Zeme po prvý raz organizoval Svetový fond na ochranu prírody, aby podporil šírenie povedomia o otázkach životného prostredia. Podujatie spočíva vo vypnutí všetkých svetiel na jednu hodinu. Na Eiffelovej veži sa však ponorenie do tmy muselo z bezpečnostných dôvodov skrátiť na päť minút.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies