Svet je v napätí, aký prívlastok dostane Soči od Bacha

NETKY.SK • 17 Február 2014, 21:33 • 2 min
Svet je v napätí, aký prívlastok dostane Soči od Bacha

SOČI - Športový svet s napätím očakáva, akými slovami charakterizuje prezident MOV Thomas Bach počas nedeľňajšieho záverečného ceremoniálu XXII. zimné olympijské hry v Soči.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Športový svet s napätím očakáva, akými slovami charakterizuje prezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomas Bach počas nedeľňajšieho záverečného ceremoniálu XXII. zimné olympijské hry v Soči. Pre 60-ročného Nemca sú to prvé olympijské hry vo funkcii šéfa MOV. 

 

Predchádzajúci šéf svetového olympizmu Jacques Rogge chválil pred dvoma rokmi Londýn, olympijské hry 2012 označil za "šťastné a úžasné". Niekdajší belgický reprezentant v jachtingu opísal Peking 2008 ako "skutočne výnimočný", pri olympijských hrách v Aténach 2004 použil slová "pripravili ste hry nezabudnuteľného sna." Jeho predchodca vo funkcii prezidenta MOV Juan Antonio Samaranch pomenoval každé hry ako najlepšie v histórii, výnimku urobil iba v roku 1996 v Atlante, keď ich nazval "najviac výnimočnými", čím si vyslúžil kritiku zo strany amerického mesta.

 

Ruskí organizátori sú necelý týždeň pred koncom ZOH v Soči spokojní. Šéf organizačného výboru Dimitrij Černyšenko a výkonný riaditeľ ZOH 2014 Gilber Felli ocenili predovšetkým atmosféru na športoviskách. "Soči 2014 nie sú len o skvelých hracích plochách, nových a moderných športových stánkoch a kvalitných športových súťažiach, ale pravdepodobne každý je prekvapený atmosférou. Diváci boli na svojich miestach a povzbudzovali," uviedol Felli, ktorého doplnil Černyšenko: "Ruskí fanúšikovia podporujú nielen svojich, ale všetkých športovcov z celého sveta. Na oplátku my vidíme elektrizujúcu atmosféru na štadiónoch, excelentné výkony a ľudia z celého sveta pozerajú televízne prenosy, ktoré dosahujú nové rekordy." 

 

Záverečný ceremoniál ZOH 2014 sa uskutoční v nedeľu 23. februára na Olympijskom štadióne Fišt. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies