Švejna: Vláda zlyhala pri eurofondoch, Slovensku hrozia škody

NETKY.SK • 20 Máj 2015, 11:21 • 2 min
Švejna: Vláda zlyhala pri eurofondoch, Slovensku hrozia škody

BRATISLAVA – Vláda Roberta Fica podľa podpredsedu strany Most-Híd Ivana Švejnu opäť zlyhala, pretože Slovensku hrozia obrovské finančné škody.

slovakia

left justify in out

Podľa neho to vyplýva zo Správy o stave implementácie štrukturálnych fondov a Kohézneho fondu v programovom období 2007 – 2013. Poslanci o nej začnú rokovať dnes. Švejna upozornil, že v správe sa píše, že „vláda Slovenskej republiky si uvedomuje jedinečnosť a neopakovateľnosť zdrojov poskytnutých EÚ vo forme štrukturálnych fondov a Kohézneho fondu“. Podľa neho však práve v tomto vláda zlyhala na celej čiare. „Slovensko čerpalo z eurofondov v porovnaní s inými krajinami EÚ žalostne málo. Dokonca sme na chvoste. Už je len otázkou, koľko vyčerpať nestihneme a aká bude následná výška škôd, na ktorú sa poskladajú aj daňoví poplatníci. Niektoré projekty si totiž budeme musieť dofinancovať sami,“ vyhlásil Švejna.

 

Pripomenul tiež, že Slovensko z EÚ dostalo od roku 2004 do roku 2014 približne dvakrát viac, ako do spoločnej eurokasy dalo. „Ak čelíme obrovským škodám pre nečerpanie z eurofondov už ako tzv. čistý prijímateľ, teda v čase, keď dostávame viac ako dávame, ako ustojíme situáciu v budúcnosti? Za zlý manažment eurofondov nesie plnú politickú zodpovednosť vláda, ktorá by si zaslúžila červenú kartu,“ zdôraznil podpredseda strany Most-Híd. Dodal, že Smer sa nemôže na nič vyhovárať. „Bolo by zo strany vlády nesmierne zbabelé, keby chcela za vzniknutú situáciu viniť samosprávy či súkromný sektor“.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies