Švédsky princ Carl Philip a jeho manželka Sofia čakajú dieťa

NETKY.SK • 15 Október 2015, 16:29 • 2 min
Švédsky princ Carl Philip a jeho manželka Sofia čakajú dieťa

BRATISLAVA - Švédsky princ Carl Philip a jeho manželka princezná Sofia čakajú prvé dieťa. Informovala o tom švédska kráľovská rodina, ktorá tiež uviedla, že dieťa by malo prísť na svet v apríli.

slovakia

left justify in out

Tridsaťšesťročný Carl Philip sa s o šesť rokov mladšou Sofiou Kristinou Hellqvist, ktorá sa živila ako modelka a účinkovala aj v reality šou švédskej televízie TV4, zoznámil v roku 2010. O štyri roky neskôr dvojica potvrdila zasnúbenie. Zosobášili sa tento rok v júni. Hellqvist v súvislosti so svadbou udelili tituly princeznej a tiež vojvodkyne z Värmlandu.


Princ Carl Philip je jediným synom švédskeho kráľa Karola XVI. Gustáva. Po sestre Viktórii je druhým v rámci nástupníctva na trón. Švédsko totiž ešte v roku 1980 pozmenilo ústavu tak, aby sa následníkom trónu automaticky stal prvý kráľovský potomok, a to bez ohľadu na pohlavie. Až dovtedy takýto nárok prislúchal výlučne mužským kráľovským potomkom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies