Švédsky minister poučoval Maďarov, že masová migrácia je pre Švédsko dobrá

NETKY.SK • 31 Marec 2018, 16:00 • 2 min
Švédsky minister poučoval Maďarov, že masová migrácia je pre Švédsko dobrá

BUDAPEŠŤ - Švédsky minister školstva Gustav Fridolin navštívil tento týždeň Maďarsko. Maďarskú vládu a stranu Fidesz požiadal, aby prestali používať Švédsko ako príklad krajiny, kde masová migrácia zlyhala.

slovakia

left justify in out

Minister, ktorý je členom Strany zelených, sa v Maďarsku  zišiel so zástupcami strany Politika môže byť iná (LMP), aby diskutovali o problémoch školstva, píše server Sredoevropan.cz.

 

Fridolin povedal, že je znepokojený rétorikou vládnej strany Fidesz Viktora Orbána, ktorá pred aprílovými voľbami poukazuje na negatívne dopady masovej migrácie na Švédsko.

 

„Máme svoje problémy a výzvy, rovnako ako ich má Maďarsko. Rovnako však vidíme, ako do Švédska prichádzajú ľudia z iných krajín, aby získali prácu, zapojili sa a urobili si zo Švédska svoju vlastnú krajinu. To je popis reality, ktorý je tiež potrebný,“ povedal.

 

„Pri popise Švédska, ktoré prijalo toľko žiadateľov o azyl, je treba spomenúť pozitívny rozvoj ekonomiky a práce.“

 

Minister pravdepodobne nečítal štúdiu, podľa ktorej budú musieť Švédi dlhšie pracovať, aby žiadateľov o azyl uživili. Etnickí Švédi sú samozrejme produktívni a nejaký čas ekonomiku ešte môžu potiahnuť hore, ale to nepotrvá dlho.

 

Švédska ministerka financií Magdaléna Andersson už skôr povedala, že Švédsko má s migráciou veľké problémy. Dôvodom je zlá integrácia migrantov. Vo Švédsku je totiž získanie práce spojené s určitý vzdelaním a väčšina prichádzajúcich žiadne nemá. Získať kvalifikovanú prácu je pre ich nemožné a zostávajú tak na sociálnej podpore.

 

Článok v National Economics dokonca tvrdí, že Švédi zámerne skrývajú skutočné náklady migrácie. Tie by za rok 2017 mali byť až vo výške 18,6 miliardy dolárov, teda asi 58 490 dolárov na jedného utečenca ročne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies