Švédski rušňovodiči si obliekli do práce sukne, nedovolili im nosiť kraťasy

NETKY.SK • 10 Jún 2013, 09:25 • 2 min
Švédski rušňovodiči si obliekli do práce sukne, nedovolili im nosiť kraťasy

ŠTOKHOLM - Cestujúci na vlakovej trase v severnom Štokholme sa tento týždeň stretli s nezvyčajným úkazom: rušňovodiči a sprievodcovia mali v službe oblečené sukne. Napísala to dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Strojvedúci Martin Akersten (30) povedal, že on a najmenej desať ďalších zamestnancov na linke Roslagsbanan začali v letnom počasí nosiť sukne na protest proti politike vlakovej spoločnosti, ktorá im nedovoľuje nosiť krátke nohavice. Akersten dodal, že reakcie cestujúcich boli iba pozitívne.

Spoločnosť Arriva, ktorá prevádzkuje vlakovú linku Roslagsbanan, rušňovodičom nebránila v proteste. Jej hovorca Tomas Hedenius povedal, že firma chce, aby jej zamestnanci vyzerali "dobre a náležite," ale nemôže mužom zakázať nosiť "ženské oblečenie," ak to tak chcú, pretože by šlo o diskrimináciu. Zmenu politiky spoločnosti nevylúčil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies