Švédske tajné služby spracovávajú informácie o teroristických hrozbách každý druhý deň

NETKY.SK • 9 Apríl 2018, 16:04 • 2 min
Švédske tajné služby spracovávajú informácie o teroristických hrozbách každý druhý deň

ŠTOKHOLM - Švédska bezpečnostná služba Sapo tvrdí, že každý druhý deň dostáva tip na nový teroristický útok. Celkom agentúra spracováva mesačne 6000 rôznych správ.

slovakia

left justify in out

Fredrik Hallström, zástupca riaditeľa odboru, ktorý spracováva ideologicky motivovaných podozrivých, povedal, že si nemyslí, že by agentúra zlyhala v odhalení nebezpečia zo strany útočníka v Štokholme pred rokom, ale že agentúra dostáva toľko tipov, že prednosť mali iné.

 

„Približne každý druhý deň prichádza hrozba útoku,“ povedal. Informácie, ktorá agentúra mala o štokholmskom útočníkovi a neúspešnom žiadateľovi o azyl Rakhmatovi Akilovi, vraj neboli natoľko presvedčivé, aby bola podniknutá akcia. V sobotu uplynul rok, keď tento moslimský imigrant s dodávkou veľkou rýchlosťou vošiel v centre mesta medzi chodcov.

 

Jedna vec je počet tipov, ktoré agentúra dostáva a ktoré sú zjavne nad jej sily, a druhá vec je počet islamských extrémistov, ktorí sa v krajine nachádzajú, píše server Stredoevropan.cz. Ich počet sa podľa neho odhaduje na dve tisícky!

 

Ťažko preto obviňovať tajnú službu z toho, že nemá silu a prostriedky hasiť to, čo napáchal liberálny švédsky establišment, keď týchto ľudí do krajiny pustil a umožnil im v podstate nerušene existovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies