Švédske obce musia kvôli migrantom znižovať výdavky na vlastných občanov

NETKY.SK • 16 Júl 2018, 06:00 • 2 min
Švédske obce musia kvôli migrantom znižovať výdavky na vlastných občanov

Švédske obce trápi rastúca migrácia. Tie, ktoré prijali najviac migrantov, sú nútené znižovať nutné výdavky, vrátane sociálnej pomoci Švédom, aby sa o migrantov dokázali postarať. Informuje o tom švédske rádio sverigesradio.se.

slovakia

left justify in out

Jednoducho povedané, švédske obce nemajú pre migrantov dosť peňazí. Spočiatku ich financuje štát. Keď niekto dostane povolenie k pobytu, obec dostane asi 14-tisíc eur na obdobie dvoch rokov, ale potom už „integráciu“ musí hradiť z vlastnej kasy. Teda ubytovanie, štúdium a podobné náklady.

 

Sú obce, ako Östra Göinge v Skåne, kde každý piaty študent je imigrant a miestni radní nevidia inú cestu, ako ich financovať, než znížiť úroveň sociálnych služieb.

 

Problémom je to, že dva roky, počas ktorých štát na migrantov prispieva, nepostačujú na integráciu a aj potom zostávajú migranti nesamostatní a závislí na štáte. A ani štátna kasa nie je bezodná. Čím viac migrantov Švédsko príjme, tým väčšia záťaž pre migrantov to bude a pokiaľ na ne štát nebude mať peniaze, bude musieť znížiť iné, dôležité výdaje.

 

Riešením sú voľby, v ktorých majú šancu na víťazstvo Švédski demokrati, ktorí majú na migráciu jasný názor a ponúkajú riešenia. Na existenciu migrantov predsa nemôžu doplácať švédski občania, uzatvára server stredoevropan.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies