Švédi sa trápili s Bielorusmi, ale postúpili

NETKY.SK • 23 Máj 2014, 07:30 • 2 min
Švédi sa trápili s Bielorusmi, ale postúpili

MINSK - Do semifinále majstrovstiev sveta v bieloruskom Minsku postúpili aj obhajcovia titulu švédski hokejisti. Favorizovaní severania zdolali v poslednom štvrtom štvrťfinálovom súboji domácich Bielorusov 3:2 (1:0, 1:2, 1:0).

slovakia

left justify in out

V zaujímavom a dramatickom stretnutí viedli Švédi 1:0, prehrávali 1:2, ale napokon zvíťazili zásluhou skvelej individuálnej akcie obrancu Mattiasa Ekholma 3:2. Švédi sa v semifinále stretnú s Rusmi, druhú semifinálovú dvojicu tvoria Fíni a Česi. Zápasy o postup do finále sú na programe v sobotu 24. mája.

 

Švédi od začiatku ovládli hru a takmer celú prvú tretinu sa hralo na jednu bránku. Severania prestrieľali domácich v úvodnej časti hry 10:3, ale padol z toho iba jeden gól. V 14. min Nicklas Danielsson počas presilovej hry vyrazený puk po strele od modrej nemal problém dostať za chrbát Kevina Lalanda - 1:0. Bielorusi odpovedali v 26. min, keď na 1:1 vyrovnal rodený Kanaďan Geoff Platt svojím tretím gólom na týchto MS. Ešte väčšie nadšenie zavládlo na zaplnených tribúnach Minsk Arény v 35. min, keď Alexej Jefimenko tečoval strelu Platta a dostal domácich do vedenia - 2:1. Favorizovaní Švédi vyrovnali až v 38. min, keď obranca Magnus Nygren strelou od modrej v presilovke prestrelil Lalanda - 2:2. Nervózna tretia tretina priniesla iba jeden gól a strelil ho švédsky obranca Mattias Ekholm. V 54. min zasunul puk po nakorčuľovaní spoza bránky k pravej žŕdke brankára Lalanda. Bielorusi nedokázali odpovedať ani v záverečnej hre bez brankára. 

Štvrťfinále (Minsk Arena, Minsk): 
Švédsko - Bielorusko 3:2 (1:0, 1:2, 1:0) - Švédsko postúpilo do semifinále 
Góly: 14. Danielsson (Ekholm, Klasen), 38. Ericsson (Nygren, Backlund), 54. Ekholm - 26. Platt (Kaľužnyj, Stass), 35. Jefimenko (Platt) 
Vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Bulanov (Rus.), Rönn (Fín.) - Dehaen (Fr.), Semionov (Est.) 

Zostavy: 
Švédsko: Nilsson - Ekholm, Fransson, Andersen, Burström, Gustafsson, Erixon, Nygren - Backlund, Möller, Lidström - Klasen, Nyquist, Järnkrok - Ericsson, Sjögren, Hjalmarsson - Rasmussen, Axelsson, Lundqvist - Danielsson 
Bielorusko: Lalande - Jevenko, Denisov, Graborenko, Korobov, Gotovec, Stasenko, Karev - Stass, Kaľužnyj, Platt - Kitarov, S. Kosticyn, A. Kosticyn - Stepanov, Osipov, Ugarov - Kovyršin, Volkov, Jefimenko 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies