Švecová: Trestnoprávnemu kolégiu by prospel nový predseda

NETKY.SK • 8 September 2015, 13:52 • 2 min
Švecová: Trestnoprávnemu kolégiu by prospel nový predseda

BRATISLAVA - Predsedníčka Najvyššieho súdu SR Daniela Švecová si myslí, že by justícii prospelo, ak by malo trestnoprávne kolégium, ktorému momentálne predsedá Štefan Harabin, nového predsedu.

slovakia

left justify in out

Vyjadrila sa tak po dnešnom stretnutí s prezidentom Andrejom Kiskom, ktorý sa jej pýtal na to, akým smerom sa Najvyšší súd SR uberá.


Harabin sa v minulosti o Švecovej vyjadril, že je plničom pokynov ministra vnútra Roberta Kaliňáka. Švecová na obvinenia Štefana Harabina reagovať nechcela, odmietla však, že by ju Kaliňák riadil. "To nemá absolútne žiadne racionálne opodstatnenie, to nemá opodstatnenie v ničom," zdôraznila. Priznala však, že to, že sudcovia Najvyššieho súdu SR sa obviňujú, môže pôsobiť na verejnosť negatívne a dúfa, že v budúcnosti takéto problémy nebudú vznikať.
Budúci týždeň budú sudcovia trestnoprávneho kolégia Najvyššieho súdu SR rozhodovať, či ich aj naďalej bude viesť Štefan Harabin.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies