Švecová: Nie je známe, prečo nedošlo k rozhodnutiu v oboch dovolaniach

NETKY.SK • 4 August 2015, 16:35 • 2 min
Švecová: Nie je známe, prečo nedošlo k rozhodnutiu v oboch dovolaniach

BRATISLAVA - Predsedníčke Najvyššieho súdu SR (NS SR) Daniele Švecovej nie je známe, prečo v prípade takzvaných Duckého zmeniek nedošlo k rozhodnutiu v oboch dovolaniach, ale iba o tom, ktoré podal obvinený Ivan M.

slovakia

left justify in out

„Podľa doterajších zistení predsedníčky Najvyššieho súdu SR nie je známe, prečo nedošlo k rozhodnutiu v oboch dovolaniach po spojení veci (konaní) vedených súbežne tým istým senátom a ako mieni predseda senátu, resp. senát riešiť danú situáciu. Predmetnú vec bude predsedníčka Najvyššieho súdu SR sledovať v rozsahu jej oprávnení vyplývajúcich z právnej úpravy,“ uvádza sa v stanovisku Kancelárie predsedníčky NS SR.
     

Bývalý finančný riaditeľ štátneho podniku SPP Ivan M. mal pôvodne podľa rozhodnutí Najvyššieho súdu SR a Špecializovaného trestného súdu stráviť za mrežami tri roky a dva mesiace. Zároveň mu uložili trest zákazu činnosti v trvaní sedem rokov. V prípade išlo o takzvané Duckého zmenky v hodnote 350 miliónov českých korún.
     

Proti rozsudku NS SR podali dovolanie obvinený aj prokuratúra. Iný senát NS SR však zatiaľ rozhodol len o dovolaní obvineného a prípad vrátil späť na ŠTS, ktorý tak bude musieť vec opätovne prejednať a v kauze rozhodnúť, informoval dnes Denník N.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies